maanantai 20. elokuuta 2012

Pelargoneja, pelakuita

On ihan pakko laittaa ihailtavaksenne muutama kuva pelargoneistani, vaikka eivät ehkä ole käsityöaihetta. Mutta ne ovat nyt niin kauniita ja kaikki kasvatusvaivat on palkittu.
Keräilen vanhoja ja vähän uusiakin lajikkeita. Vanhoissa on jotain sielukkuutta ikään kuin niissä näkyisi vuosikymmenten elo.
Erityiskiitoksen haluan lähettää Imatran suuntaan Ritvalle, jolta sain ihanat vaihtarit. Minulla on 39 erilaista pelargonia ja niista varakappaleita eli kaikki yhteensä yli 60.Oikealla Red Pandora tulppaanipelargoni.  


Yllä Dr Margarethe. Oikealla "Helmi", vanha laji Viitasaarelta.

Alla kaksi vanhaa lajia Hyötykasviyhdistyksestä.


Vanha laji Dagmar Hyötykasviyhdistyksestä.

Rasberry Rippel oikealla.
Alhaalla aarteeni
isoäidin n. 80vuotta vanha
nimetön. Ehkä kuuluu Mårbackan
sukuun.


 Valkonen murattipelargoni
Pieni Ludwigsburger Flair.
Friesdorf kääpiöpelargoni vasemmallaMikäli sinulla tai tutullasi on joku, varsinkin vanha laji, olisin tosi kiinnostunut saamaan sen. Vaihtareitakin olisi kiva saada.

11 kommenttia:

 1. Voi kaikki ne ovat kauniita ja lempparia olisi mahdoton valita. Erilaiset versiot tekee niistä upeita ja nuo värien kimara on ihana.

  VastaaPoista
 2. Hyvät hyssyrät sentään mikä määrä viehättävän kauniita pelargonioita! Mä tykkään ehkä kaikkein eniten tuosta tulppaaniversiosta.

  VastaaPoista
 3. Onpas nätti kokoelma. Minullakin on tänä vuonna kukkinut jopa kaksi pelargoniaa..yleensä ne vain kituvat.

  VastaaPoista
 4. No on sulla mahottomasti pelakuita!

  Mä en tiedä pelakuitteni nimiä, mutta ne on ihan taviksia, joten eipä niistä ole sun kokoelmaasi kartuttamaan. Tykkään aivan valtavasti pelakuista. Viihtyvät ja kukoistavat tosi kuumalla terassilla.

  VastaaPoista
 5. Ihania! Olen tyttäreni kanssa ihastunut tähän vanhaan kauniiseen kukkaan. Nyt vain pohdimme, saammeko mitenkään niitä talvehditettua?! Asumme kerrostalossa, jossa ei ole kylmätilaa... Varastot ovat ulkorakennuksessa, jota ei lämmitetä. Tai siinä on yksi lämmin tila, mutta se onkin kai sitten jo liian lämmin. Onko vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa kokeilla talvettamista myös kerrostalossa esim. ikkunalla vasten kylmää lasia. Äitini onnistui ja kukka on jo muutaman vuoden ikäinen. Kokeile ihmeessä, pelargonit ovat aivan ihania.

   Poista
  2. Miten muuten niiden kastelu talvella sisätiloissa? Tarvitseeko ollenkaan, kerran kuussa tms? Vinkkejä tähänkin pulmaan vastaanotetaan. :)

   Poista
 6. Sinä olet kyllä oikea viherpeukalo. Aivan mahtavia Pelakuita !

  Vai ideakirjaa :))

  VastaaPoista
 7. Hei jos sinun tekee mieli nuken valuja ja haluat tehdä niitä. Ota minun mailin yhteyttä niin katson josko saisit.

  VastaaPoista
 8. Upeita kukkivia, ja kun tietää ympäristön, on kesäpiha parhaimmillaan.

  VastaaPoista