lauantai 8. joulukuuta 2012

Kevättäkö? Jouluna!!

Tämä projekti on ollut mielessäni jo pitkään. Mosaiikki on niin mukavaa ja kuten moneen kertaan on todettu, KOUKUTTAVAA. Toisaalta tietysti käsityöfanaatikon mielestä kaikki käsillä tekeminen koukuttaa, kun ilman ei voi elää.

Hieman paikallisessa rautakaupassa myyjän suupielet kaartuivat hymyyn, kun kävin joulun alla linnunpönttöjä kyselemään. No löytyihän heiltä VALTAVA kottaraispönttö. Ei auttanut, oli ihan pakko päästä mosaiikkihommiin.

 
Tästä lähdin. Poistokorin vihreistä boordikaakeleista tuli oikein hyvää ruohikkoa ja olin muutenkin onnekas, että sain eri värisiä laattoja yksittäin ostettua. Palojen liimaus onkin sitten oma juttunsa. Kokeilin jo aiemmissa töissä varmasti kaikki liimat mitä keksin. Tähän työhön käytin silikoonia ja hyvin pitää. Tiedä sitten, miten pakkanen ulkona vaikuttaa.

 
Pönttö on liki 50cm korkea, joten painoakin kertyi kovin.
 
 
 
Katon saumauksen sävytin tummanharmaaseen, muuten saumasin valkoisella.
Pönttö sai paikan autotallin oven yläpuolelta. Monet tiaiset ovat kurkkineet sisään, vaikka tuskin kukaan sinne pesiä ulkaltaisi.
 
 
 

13 kommenttia:

 1. Jos tikka yrittää tuon pöntön suuaukkoa hakata, niin saapahan päänsä kipeäksi. Linnunpöntöt ripustetaan ennen muuttolintujen tuloa, joten hyvissä ajoin olet asialla. Eipähän ole ennen nähty mosaiikkista linnunpönttöä ja vielä noin hauskasti kukkivaa;D Valtavan hauska pönttö.

  VastaaPoista
 2. Voi miten mahtava linnunpönttö! :)

  VastaaPoista
 3. Tämä onkin varmaan jollekkin taiteilija-parikunnalle tarkoitettu pönttö :) Oikein kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin Sude, osut naulankantaan. Tietysti taiteilija-pariskunnnalle.

   Poista
 4. Tosi upeaa työtä ja kekseliäs idea!

  VastaaPoista
 5. IHANA! Onnelinen se lintu, joka muuttaa kaakelitaloon.

  VastaaPoista
 6. Voi ihanan keksintö ja kaunis. Ei se haittaa vaikkei asukkaita tule on silti kuin koru tuolla harjanteella. Tuo on oikea taideteos.

  VastaaPoista
 7. Että on kekselijästä, aivan ihana.Talosta vielä tapellaan kuka sen saa omakseen keväällä ja nytkin talvella yömajaksi aivan ruhtinaallinen.Voin kuvitella kuinka ylpeänä lintu sirkuttaa pöntönsuulla.

  VastaaPoista
 8. Vau, tulipa siitä todella hieno!

  VastaaPoista