keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Hinku kevääseen

Pelargonikokoelmani kasvaa kohisten kasvilampun alla. Jokakeväinen intoni kasvattaa näitä ihania kasveja sen kun vaan lisääntyy. Pelargoni on niin meikäläinen, jo aikojen alussa Suomessa kasvatettu kaunistus.Monen kuukauden kylmässä olo ja sitten lämpöä ja valoa. Kukkimaan on kova hinku. Vanha kansa sanoo, että pelakuun mullat vaihdettava laskiaisena ja pistokkaat otettava Mattina. Kokeilin ja toden totta, kyllä se kasvi näin toimi.


 
Ruotsissa on vain pelargoneihin erikoistuneita kauppoja ja sieltähän oli netitse pakko tilata uusia.
Mutta mistä vielä löytyisi tilaa näille kaikille purkeille, yli 60 kpl.
 
 
Jos tiedät vanhoja lajikkeita, olisin todella kiinnostunut ja korvaan tietysti kulut. Muutkin vinkit ja harrastelijat on haussa!
 
 

7 kommenttia:

 1. Kaunis kukka ja kesän ehdoton kukka, kukkii aikaisin keväästä pitkälle syksyyn hyvissä oloissa. Pidän myös!

  VastaaPoista
 2. Kiitos neuvosta! Nyt pitää kiireesti alkaa katkoa pistokkaita pelakuistani, jotka ihmeen kaupalla talvehtivat.Kaunis väri kukassasi. Suosikkikukka suvussani jo monessa polvessa. Harmi, että vanhat kannat ovat hävinneet.

  VastaaPoista
 3. Oi sinua onnekasta. Minä en saa koskaan säilymään pelargonioitani talven yli, kun ei ole sitä viileää paikkaa. Onneksi niitä saa kuitenkin jatkuvasti toreilta uusia :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä nuo pelargoniat ovat minusta niin suomalaiselle sopivia. Kestää meidän kesän hyvin ja palkitsee ihanin kukkasin koko suven.

  VastaaPoista
 5. Juu, kyllä viiskytluvulla kasvatetut kaunistukset ovat hienoja :D.

  VastaaPoista
 6. Kaunis kukka. Pelakuut ovat niin ihania. Minulla on yksi kuivunut krankku verannalla toinen hieman hengissä... pitäisiköhän siitä ottaa hieman alkuja...

  VastaaPoista