perjantai 5. huhtikuuta 2013

Mosaiikkimökki


Mikä siinä on, että toisinaan työstä ei tule mitään. Vaikka miten tekee, pieleen menee. Ja loppuun asti pieleen.

 
Kaikki alkoi jo myyjästä. Ostin kaakeleita ja myyjä oli oikein kiukkuinen ja huonolla tuulella. Ihmettelinkin hänelle, mikä on.
 
 
Sitten sottasin silikoonilla mosaiikkipalat. Silikooni on inhottavaa tarttuvaa mössöä käsissä, joten ajattelin käsinein saavani paremman tuloksen. Virhe. Käsineet vaan sottasivat silikoonin joka paikkaan. Ja sitähän ei pois saa millään ilveellä.
 
 
Saumaus meni pieleen siksi, että se pääsi kuivahtamaan liiaksi. Joten jäljelle jäänyt sauma tuli epätasaiseksi. Virheet näkyy ja työn jälki on huolimaton.
 
Yritin kaikin konstein korjata tulosta, mutta eihän sekään tietenkään onnistunut. Jokin outo epäonnen karma näiden ympärillä oli ja taidan laittaa ne piiloon johonkin puskaan, ettei edes linnut löydä niitä.
 
 
 
 
 
 

16 kommenttia:

 1. Jos olisin muuttotirppa matkalla Suomeen ja tietäisin tuollaisen tuvan odottavan, niin laittaisin siipiin nyt rutkasti vauhtia lisää ja lentäisin yötä päivää. Pöntöt on ihania eikä valokuvissa ainakaan näy minkäänlaiset mokat. Ja kiinnitä pöntöt sen verran ylös, etteivät suurennuslasin kanssa heiluvat rakennustarkastajat pääse ihan lähelle. Tikkaat vaan piiloon, jos on kyseisiä tarkastajia liikkeellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löytyy teikäläisiä taiteellishenkisiä muuttotirppoja, ettei mene työ hukkaan! Tervetuloa vaan meidän puihin, koirakin on matalaa sorttia ettei kiusaksi asti ole.
   Kiitos.

   Poista
 2. Olen ihan samaa mieltä Tiinatein kanssa pönttöjen laadusta. Minun "julkisivutarkastajan" silmäni ei huomaa mitään huomautettavaa siivekkäiden kesäkodeista.

  VastaaPoista
 3. Myös minä olen samaa mieltä Tiinatein ja Arjan kanssa, en näe mitään mokia kesäkodeissa, kyllä muuttotirpuuset ovat ikionnellisia saadessaan näin hienot kodit, olet sinä kanssa monitaitoinen kun tälläisiäkin osaat tehdä!

  VastaaPoista
 4. Oikein odotan kuinka kauniita lintuja asettuu noin kauniisiin pönttöihin. Todella huikeat pöntöt. Kirjosiepot varmaan tykkäävät. Ihanaa, että jaat meille muille katsottavaksi nämä kukkaispöntöt.
  Meillä remonttimies levitti silikonia kostuttaen veteen sormensa. Sillä oli kertakäyttömukissa vettä koko ajan toisessa kädessä. Kuivaan ihoon silikoni tarttuu pysyvästi.

  VastaaPoista
 5. Mie tykkään ja ei virheet häiritse tirpuusia. Minulle kelpaisi tuommoinen tänne meidän pihaan lähetän yv'tä

  VastaaPoista
 6. Tuskinpa linnut antavat saumauksista reklamaatiota :). Ihan varmasti kelpaa.

  VastaaPoista
 7. Minusta niin kauniin näköisiä ,ihania linnunpönttöjä. Ei pienet virheet mitään haittaa. Silikoni onkin aivan karmea värkki. Sitä tosiaan ei saa pois ja se sotkee. Minusta kaakelit kiinnittyy helpommin saneerauslaastilla. Kokemusta on,olen paljon tehnyt laatoituksia meidän rakennusfirmassa. ja paljon yrittänyt saada pois uusista ikkunoista tehtaan jättämiä silikoneja.

  VastaaPoista
 8. voih.. nää on ihania, kyllä meidän pihassa saisi tällasia olla vaikka kuinka.. Oot sinä oikein mökkimestari ;)

  VastaaPoista
 9. Mitä, tässä kuvassa ainakin näyttävät oikein mainioilta!

  VastaaPoista
 10. Aivan upeita nämä kaikki ovat. Luuletko, että linnut tarkastelee ja vertailee jonkun sauman laatua kovinkin tarkasti? No sanon, että ei ne saumat niitä kiinnosta. Ne vaan haluaa heti muuttaa tommoseen taloon asumaan. Olisipa ihana nähdä ulkona kävellessä jossain noin hienoja lintupönttöjä!

  VastaaPoista
 11. Voisinpa muuttaa itsekkin asumaan noin somaan tupaseen =)

  VastaaPoista
 12. Minunkin mielestäni nämä ovat tosi hienoja, kauniita pihapiirissä. Varmasti kelpaavat kaikille linnuille ja jos ei kelpaa niin jo on kumma:)

  VastaaPoista
 13. Linnuilla on varmaa eri kriteerit: kuten että ei oravan hammas pysty kaakeliin ;)

  VastaaPoista
 14. Aivan upeat mökit linnuille. Kyllä tuolla kelpaa asustella.

  VastaaPoista
 15. Hienot mökit,lämpöeristys kohdallaan ei tule liian kuuma. Nämä valitsee varmaan itselleen hieman lajiaan varakkaammaksi tunteva lintunen.Virheet ei haittaa eikä niitä edes näy,laatat pysyy varmaan paremmin kuin Finlandia-talon seinissä ,hienosti olet onnistunut taas kerran luomaan kaunista ajatellen lintusiakin ja silmänruokaa ihmisille.

  VastaaPoista