perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kaikki vaiheessa...

 Onneksi sade tuli ja armahti helteeltä. Liika on liikaa ja aurinkokin alkaa tuntua työläältä. Aurinkoa voi olla paossa sisällä ja suunnitella tulevia töitä. Ompeluhuoneeni kahdella vastakkaisella seinällä on ovet auki ulos, joten ikään kuin ompelisi ulkona. Lievä läpituuli pitää viileänä.

Olen pitkään miettinyt tilkkupeiton tekemistä ja kun kivan mallin löysin Tilkunviilaajan (http://www.tilkunviilaaja.blogspot.fi/) blogista. Hän oli vielä ystävällismielisesti laittanut ohjeet esiin, joten tämä aloittelijakin osaa tehdä. Tai sitten ei.

 
Nimittäin ensimmäinen moka tapahtui jo. En viitsinyt laskea blokkien kulutusta, saati kankaan menekkiä. Ja kuten arvata voi, niin eihän tuo keltainen sitten riittänytkään!  Suorinta tietä etsimään vastaava. Ajoin Hyvinkäälle, Riihimäkeen, Helsingin Petikkoon, ei löydy.
 
Mietin jo kaikki kankaanvaihtohäivytykset, värjäykset, sommittelut jne. Ajattelin katsoa kerran vielä yhtä kangaspinkkaa, missä ei ole työhön sopiviakaan, mutta katsonpahan nyt. Ja voihan vitsirähmät, kasasta löytyi juuri riittävän iso pala juuri tarvitsemaani keltaista! Työni on pelastettu ja eikun ompelemaan.
 
Kivaa päivää teillekin, hymyilee Vekki!
 

5 kommenttia:

 1. Lämmintä meilläkin, sadetta odotellaan mutta tuloksetta ainakin nyt viikonloppuna. Laitoin sulle viestin fb:n kautta.
  Mervi

  VastaaPoista
 2. Wau! Kiva nähdä, että minua innostanut Little Miss Shabbyn ohje, jonka muunsin senttimetreihin, on innostanut sinuakin! Mahtavaa! Odotan kovasti, että näen, millaisia blokeistasi tulee ja millaisen näköinen peitostasi on tulossa.

  VastaaPoista
 3. Tuollaista se on, kun inspiraatio iskee. Mutta inspiraation tunne on niin ihana, että kannattaa sen lievät sivuvaikutukset kestää. Valitettavasti Petikkoon muuttanut kangaskauppa on huomattavasti vaatimattomampi kuin saman firman Varistossa sijainnut myymälä. Hyvä että löysit kotoa oikeaa kangasta.

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit! Tuosta tulee hieno!

  VastaaPoista
 5. Heh, hauska kertomus tekemiseen liittyvistä yllätyksistä. Liki vastaavan koin kun turkoosin värinen lanka loppui jämäeristä. Minulla oli eräs mallisukka, jonka sitten purin jotta saan pian valmistuvan nilkanlämmittimen loppuun :)

  VastaaPoista