sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Peiton uusi ilme

 
Tilkkuvalmiina. Reunat kavennetaan. Mutta miten ihmeellä tikkaan tämän työn? Olisin tehnyt peiton jo valmiiksi, mutta tikkauksen kanssa aloin pähkäillä.
 
Peitosta tulikin normaalin kokoinen 145x200cm. Värit tuossa kuvassa hieman laimentuu.
 
Vielä reunat ja se onneton tikkaus.

8 kommenttia:

 1. Kiva väritys todellakin:) Hyvä että kavennat yksivärisiä reunoja, leveänä ovatkin ehkä hieman hallitsevat. Mietiskelet tikkaamista, mielenkiinnolla odotan mihin tulokseen päädyt kun jäin itsekin pohtimaan miten sen tekisin:)

  VastaaPoista
 2. Kauniin värinen peitto ja tuo blokki on kyllä kiva, tilkkupinnasta tulee todella hieno! Tämän tikkaaminen on kyllä varmasti haaste ja mietiskelen itsekin samaa kuten Irma tuossa edellä, miten tämän tikkaisin, joten mielenkiinnolla odottelen lopputulosta.

  VastaaPoista
 3. Kaunis, harmoninen kokonaisuus! Tuo blokki on houkutteleva, tekisi mieli kokeilla. Tikkaamisessa on vielä haastetta, se mietityttää ainakin minua joka kerta ihan yhtä paljon kuin kankaiden valintakin. Täytyy vain antaa ajatukselle aikaa kypsyä :)

  VastaaPoista
 4. Hieno! Kyllä olet nopea tekijä! Minun vastaava tilkkupintani on edelleen samassa jamassa eikä se todellakaan valmistunut sinun vauhdillasi!

  Katsoin alkuperäisen Tutorialin tekijän kuvasta, miten hän oli sen tikannut. Näytti tikanneen keskiruutujen ympäri ja muutenkin hän oli korostanut saumoja. Itse vien oman työni Töölön Tilkkupajaan tikattavaksi eli valitsen jonkun all-over-tikkausmallin.

  Itse konetikkaamalla saattaisin kokeilla aika tiheitä vinoviivoja, mutta niin, että tikkaisin 1/3 ensin yhteen suuntaan, sitten seuraavan 1/3 toiseen suuntaan ja viimeisen 1/3 taas siihen ensimmäiseen suuntaan.

  VastaaPoista
 5. Peitostasi tuli kaunis! Jään odottelemaan valmista kokonaisuutta...

  VastaaPoista
 6. Komea työ jälleen. Ja tuo tuolien maalaus onkin varmaan ollut kivaa. Olin pari päivää ilman mokkulaa ja kännykän varassa, ei päässyt selailemaan sivustoja. Kantarellit ja mustikat ovat olleet täällä teemoina.

  VastaaPoista
 7. Kaunis peitto! Tikkaus onkin merkittävä osa, en osaa antaa vihjeitä!

  VastaaPoista
 8. Komiaa pukkaa, vaikka tavallista yritetähän. :)

  VastaaPoista