maanantai 22. heinäkuuta 2013

Uusi projekti alkamassa

Aikaisemmin jo postasin kuvia kirpputorilta löytämistäni pöytäliinoista, joiden kirjaileminen oli jäänyt aikoinaan kesken. Todellinen löytö ja hintaan 3e kappaleelta. Uskomattoman kauniita vanhoja käsitöitä.


Tämän liinan otin nyt projektiksi. Arvioimme liinan tuolta 1910-1930-luvulta materiaalista ja kuvion tyylistä päätellen. Liina on melko isokin 120x130cm.

Kävin ostamassa lankoja ja aivan ihmeenä pidän, että monipuolisesta käsityöliikkeestä löytyi aivan prikulleen samat värit kuin vuosikymmeniä sitten on käytetty. Loput väreistä sommittelin itse.

 
Liinaan on piirretty kauniita liljaa muistuttavia kukkia sekä isoja vihreitä lehtiä. Lankojen valinnassa yritin saada hyvin voimakkaita näyttäviä värejä ja valitsin räikeät lilan sävyt kukkiin. Toivotaan, että osuin oikeaan, vaikka hieman mietityttää.

 
Seuraavaksi suuntasin kirjastoon tutkimaan, kuinka tuon ajan kirjontatyöt on tehty ja väritetty, minkälaisin pistoin tehty jne. Paljon sain ideoita ja ohjeistustakin. Onneksi meidän kunnassa on loistava kirjasto käsityöntekijällekin.

7 kommenttia:

 1. On se vaan hienoa, että pelastat noita ammoin kesken jääneitä töitä. Harva osaa tehdä niitä, mutta työ tekijäänsä neuvoo ja kirjoista saa loput. Jos ostaisit kankaan ja mallin kaupasta, niin hintaa kertyisi.

  VastaaPoista
 2. Ihana,ihana työ on sinulla tekeillä. Edellisen postauksen pelargoniat ovat hurmaavan upeita.

  VastaaPoista
 3. Täytyy myöntää että nyt olen pikkuisen kade :) Tuota on varmaan mielenkiintoista tehdä ja lopputulos on vertaansa vailla.

  VastaaPoista
 4. Näyttää hienolta! Hyvä, että pelastat näitä kesken jääneitä takaisin elämään.

  VastaaPoista
 5. Hieno työn on sinun pelastusoperationa. Noiden tekeminen vaatii paljon kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista
 6. Upean löydön olet tehnyt. Hienoa, kun kirjastosta löytää apua ongelmiin... Tsemppiä ompeluun. Todella kauniita nut pelargoniat aiemmassa kirjoituksessasi.

  VastaaPoista
 7. Sinä se jaksat perehtyä perinpohjin aiheeseen kuin aiheeseen. On aivan totta, että kirjastoissa on usein aivan uskomaton määrä tietoa ja osaavaa porukkaa. Arvostus vaan ei aina ole kohdallaan.
  Jännä nähdä millaiseen lopputulokseen työssäsi pääset. Tuo osaaminen on myös poikettavassa varmasti hyvää taustatietoa.

  VastaaPoista