sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Väriloistoa "kukkatalossa"

Pelargonit kukkivat tosi kauniisti aurinkoisten päivien ansiosta.

 
Kokoelmaani kuuluu n. 72 kpl. Noin siitä syystä, että olen ottanut joistain varmuuskopioita ja antanut joitain poiskin.

 
Rakastan värejä, joten värikin on ollut joskus valintani syy, kuten allaolevassa. Siemenet tilasin Amerikasta viime vuonna.

 
 
 

 
 

 
Allaolevat on vanhusten osastoa. Kerrottu valkoinen (nimetön vanha), Evakko (vaal.pun.), lohenpunainen nimetön vanha.

 
Tilanne 21.5.2013 oli näin vaatimaton:
 
 

10 kommenttia:

 1. Kyllä valo, lämpö ja aika tekevät tehtävänsä. Niin kaunista!

  VastaaPoista
 2. Ai, ai, ku silmä lepää tossa väripauhussa.

  VastaaPoista
 3. Noin sitä kaikki kukkiin kun osaa niitä oiken kukittaa. Minun pelaguniat ovat yksivuotisia. Ei paikkaa missä telvehtisi. Kyllä sinulla on upeita kukintoja.

  VastaaPoista
 4. Täällä yksi pelakuiden ihailija Päijät-Hämeestä ihmettelee kukkaloistoa! Onpa kasvihuone päässyt asianmukaiseen käyttöön.

  Miten lannoitat ja varsinkin missä saat näin paljon purkkeja talvehtimaan?

  Itsellä ei ole kovin montaa eri laatua. Varjelluimmat ovat yksi vanhaa perua oleva rotevakasvuinen lohenpunainen yksinkertainen kukka ja toinen 8 vuotta sitten sisareni kuolinpäivänä Jyväskylän sädesairaalan parvekkeelta otettu amppelipelargonian pistokkaan jälkeläinen, kiiltävälehtinen, kukka kerrottu kaunis pinkki. Talvella on osa purkeista sisällä liian lämpimässä kituen, osa pimeässä melko lämpimässä kellarissa ilman kastelua, osa autotallin länsi-ikkunalla, välillä hieman kastelua, lämpötilä nollan molemmin puolin. Mies hieman vinoilee kun lukumäärä aina hieman kasvaa, mutta puolustelen sillä että jos joku sattuu kuolemaan talven aikana niin on varalla toinen.

  Terveisin AnjaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnjaK, en tavoita sinua muuten, joten vastaan näin. Eli lannoitan pelargoneja hieman tavallisella kastelulannoitteella, vaaleanpunaista jauhoa. Ruukkuja ostan paljon, ja mullat vaihdan joka vuosi. Siinä se. Eli hirveesti työtä! Kukista ja kasveista yleensäkin parhaita ovat ne, joilla on historia/tarina juuri sinun elämääsi. Kirjoitan parhaillaan omista kasveistani taustajuttuja ylös.

   Poista
 5. Oi, mikä pelargonivalikoima. Varmaankin kaikki mahdolliset värit. Oranssi Amerikan siemenistä kasvatettu on erikoisen värinen, oikein kaunis, kuten kaikki muutkin.

  VastaaPoista
 6. Wau mitkä pelatut, aivan uskomattoman upeat!

  VastaaPoista
 7. Upea kokoelma. Ihan tulee hyvälle mielelle näitä katsellessa.

  VastaaPoista