torstai 10. lokakuuta 2013

Mehujauhetta ja villalankaa

 
Käsityökerhomme illassa Susanna opetti mehujauhe Kool-Aidilla värjäämistä. Olin kuullut joskus tästä, mutta en kiinnittänyt asiaan huomiota. Ennen kuin nyt.
 
 
Halusin kokeilla liukuvärjäystä, koska rakastan värejä ja niillä leikkiminen on niin hauskaa.

 
Varastoissani oli seiskaveikkaa ja vyyhtesin sen. Sitten lilaa mehujauhetta kuumaan veteen ja kostea lanka sinne. Toisessa kattilassa oli oranssia mehua.


Ja vielä kolmanteen kattilaan sekoitin vihreää. Olin hämmästyksestä ympyriäinen lopputuloksesta. Tosi kauniisti sain värit sekoittumaan, vaikka tämä oli ensimmäinen värjäykseni.

 
Nyt keksimään mitä tästä tekisi, kun tuo kutominen on hyvin hankalaa nivelrikkoisilla sormilla. Olipa kivaa tutustua tähän hauskaan juttuun ja aion kyllä kokeilla vielä uudelleenkin.
 
Kiitos Susanna!

9 kommenttia:

 1. Vaikuttaa helpolta keinolta värjätä lankoja. On hauska nähdä mitä tuosta värikimarasta teet.

  VastaaPoista
 2. Makeet värit sait taiottua. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 3. Lankavyyhtisi on hauskan värinen. Minäkin kokeilin kyseistä mehujauhevärjäysta ja se oli uskomattoman helppoa ja tulos oli suorastaan hämmästyttävä. Postaan siitä, kun ennätän. Sitä mehua en kyllä joisi missään tapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Minäkin annoin kaksi vuotta sitten värjäykselle pikkusormeni juuri KoolAidien kautta, ja nyt tuo touhu on vienyt koko käden, tai oikeastaan molemmat kädet. :)

  KoolAideillahan voi värjätä myös mikrossa tai tehdä käsinmaalattua lankaa esim. siveltimellä tai ruiskulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MariJ vinkeistä. Tämähän on vielä helpompaa jos käsin voi maalata. Tilasin lisää värejä, joten täytyypä kokeilla.

   Poista
 5. Onpa jännä värjäysjuttu tämäkin menee kokeiltavien listalla, kiva väriyhdistelmä lankavyyhdissä.

  VastaaPoista
 6. Kannatti taas roikkua yömyöhään blogeissa, että sattui tämäkin eteen! Tuota täytyy kokeilla. Tuo kool aid mehu ei kyllä ole mistään tuttu, mutta kaipa sitä kaupoista löytyy.Kiitos vinkistä! Ostin sellaiset neliskanttiset puikot, niitä kun mainostetaan nivelrikkoisille. Aika hyvät ne onkin.

  VastaaPoista
 7. Vaikuttaa uskomattoman helpolta!

  VastaaPoista