perjantai 15. marraskuuta 2013

Olkikruunut

Himmelit ovat aina olleet mieleeni ja nyt kun opettaja kädestä pitäen kässäkerhossamme neuvoi, oli ihan pakko opetella lisää.

 
Halusin ison, kellomaisen himmelin. Selailin kuvia ja kirjaston kirjoja. Kaikki olivat niin vaikeita, että aloin tehdä oman pääni mukaan taidoilla, mitkä on. Ja ehkä näin lopputulos onkin minun näköiseni.

 
Onneksi löysin hyviä rukiin olkia paikallisesta puodista. Niistä oli helppo tehdä aloittelijankin, lankana käytin ikivanhoja pellavaisia virkkauslankatähteitä. Istuin tuntikaupalla ja suunnittelin osia kohdilleen. Tosi ihanaa työtä ja niinpä sitten innostuin tekemään toisenkin:

 
Tämäkin himmeli on iso ja tarkoituksella hieman yksinkertaisempi. En syytä innon lopahtamista, vaan en halunnut siihen enää lisätä mitään.
 
Eikä tämä tähän jää. Kädentaitomessuilta Tampereelta ostin pieniä lasiputkia ja aion opetella tähden tekoa. Saa nähdä osaanko. Aivan ihanaa joulutekemistä, suosittelen.

13 kommenttia:

 1. Kylläpä ovat hienoja, olet taitava suunnittelija!

  VastaaPoista
 2. Tuo yksinkertainen on ihana kuin kattokruunu. Olen utelias siitä lasihimmelistä, olen kuullut jotta kauniita tulee. Meille kun tulee nuo käsityömessut kuun lopulla jos siellä olisi niitä. Pakko hankkia.

  VastaaPoista
 3. Komee on ja hyvä ettei samanlaista tule heti vastaan kun itse suunnittelee. (Kultainen rasia meni äidille synttärilahjana).

  VastaaPoista
 4. Todella hienoja molemmat! Taidat olla synnynnäinen himmelintekijä.

  VastaaPoista
 5. Upeita molemmat, tykkään etenkin tuosta alemmasta, Olet todellakin mestari himmelinteossa. Yritin kerran, mutta tuli vain haljenneita olkia.

  VastaaPoista
 6. Kauniit himmelit. Muistan joskun lapsena tyttökerhossa tehneeni himmeliä... Nykyään minulla on olijesta tehty kranssi joulukoristtena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniit! Kokemuksesta tiedän, ettei ole helppo homma, mutta hienoa jälkeä olet saanut aikaan!

   Poista