lauantai 2. marraskuuta 2013

Uutta oppimaan ja muisteluita

 
Kouluissa järjestettiin puhdetyökilpailuja 50-luvulla. Voitin tuolla piirustuksellani v. 1956 kolmannen palkinnon kilpailussa. Käsitöihin tämä liittyy siksi, että palkinto oli ompelukuvia Disneyn aihein. Kuvat ommeltiin ääriviivoiltaan eri värisillä langoilla ja valmista tuli. Olin kyllä 7 vuotiaan suurella kokemuksella kertonut äidille, että turhan helppoja juttuja!
 
Piirustus on täyttä historiaa. Eipä ole enää höyryvetureita eikä punalakkista junanlähettäjääkään. Riihimäellä kun oltiin, junat kuuluivat elämään.Malttamattomana odottelen käsityökerhomme himmeli-kurssia. Olen aina halunnut oppia tekemään perinteisellä tavalla himmelin. Eija Kosken Himmeli-kirjan kannessa (mustalla pohjalla kuvassa) on niin ihastuttava taideteos-himmeli, ettei voi kun ihailla. Tuollaista en ikinä osaisi tehdä, mutta jospa helpompaa kaunista, perinteistä.

Hyvää Pyhäinpäivää!

10 kommenttia:

 1. Enpä ollut muistanut ompelukuvia aikoihin. Niitä oli kiva tehdä, eivät olleet turhan vaikeita. Ehkä ne kuitenkin oli tarkoitettu alle kouluikäisille saamaan ensikosketus neulaan ja lankaan.

  VastaaPoista
 2. Historian havinaa kuvissa ja ompelukuvat oli kivoja tehdä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että ole säilyttänyt tuon taideteoksen.

  Hyvää pyhäinpäivää ja leppoisaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Kiinnitti piirroksessa huomiota lapsen näkemys henkilöistä joilla kaikilla vapautuneesti kädet ylhäällä. Avosylin elämälle. Olisko matkustamisen riemua samalla.
  Himmelit ovat kyllä mieletön maailma. Kädentaitoja parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 5. Hieno piirros, ei ihme, että voitit palkinnon! Minullakin oli ompelukuvia. Tyttärellekin ostin sellaiset, mutta hän ei innostunut. Mahtavaa, että pääset himmelikurssille!

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka ihana piirustus ja nostalgiaa paljon. Himmeli on kaunis ja sen hiljainen liike katossa on rauhoittavaa katseltavaa. Hauskaa kekriä.

  VastaaPoista
 7. Mainiota ajankuvaa taulussasi! Himmelin teko vie mukanaan...

  VastaaPoista
 8. Mikä aarre sinulla on tallessa ♥ Minua melkein itkettää, kun ajattelen, ettei meidän äiti säästänyt meidän piirustuksia . Itse olen kyllä säilytellyt lasten hienot työt, osaavat vielä arvostaa niitä aikanaan. Sinun piirustuksesi on kyllä hieno. Tykkään varsinkin tuosta iloisesta tädistä koiransa kanssa :)

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvä piirustus 7-vuotiaan tekemä! Ei ihme,että se sijoittui. Mä olen joskus tehnyt himmelin,eikä ne ole vaikeita!

  VastaaPoista
 10. Hieno piirustus 7-vuotiaalla:) Olisi hienoa osata tehdä himmeli, mutta saattaa olla, että olen siihen liian nakkisorminen.

  VastaaPoista