lauantai 9. marraskuuta 2013

Vaikka mitä sälää

 
Kultainen rasia, johon voi laittaa vaikkapa ihanan tuoksuisen joulukakun. Mukava vaihtoehto joulukukan sijasta. Aikaisemmin tein piparkakkurasioita piparkakuille. Tässä on aivan ihana perhoskangas, missä hieman kimalteitakin.

 
Viimeinen mehujauhekokeiluni. Värjäsin harmaan langan punaisella ja tämä KAMMOlanka oli sitten johonkin käytettävä. Kudoin KAMMOlapaset. Koolaidit ei taida olla minun juttuni sittenkään.

 
Viimeisin juttuni on nämä isänpäivälahjat. Pyydettiin tekemään, joten minähän tein. Tällä kertaa tein hieman yksinkertaistetun version tästä aiheesta, mutta ihan mukavalta näyttävät.

 
Seuraava postaus tuleekin Riihimäen lasimuseon näyttelystä, mutta nyt
 
Hyvää isänpäivää! Omallenikin sinne pilven reunalle.

8 kommenttia:

 1. Onpa ihana idea tuo kakkulaatikko. Upeat lapasetkin olet saanut aikaan. Hyvin on onnistunut tuo lanka.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Olet ollut puuhakas, kuten aina. Kiitos vaan niistä koreista, joista yksi mallina kuvassasi (ja minulla 9 erilaista lisää). Tuo himmeli on tosi kiva, saas nähdä millaisen itse saat aikaan.
  Tutkimusmatka lankojen värjäykseenkin näkyy jatkuvan.
  Leppoisaa isänpäivän viikonvaihdetta toivottelee taatelikakkuvaari :) (P.S. se suklainen maku oli muuten kahvista)

  VastaaPoista
 3. Kakkurasia! Hieno idea ja kiva tuliainen tai lahja! Pidän lapasten väristä. Isänpäivälahjat ovat persoonallisia ja kauniita!

  VastaaPoista
 4. Kool Aidien (ja muidenkin) kanssa kannattaa kokeilla muunkinlaista leikittelyä kuin vain sitä, että kastaa puoli vyyhtiä yhteen liemeen ja toisen puolen toiseen - tai jättää värjäämättä. Yleensä niistä langoista ei tule kovin kivoja, jotka on selkeästi kaksivärisiä tuolla tavalla värjättynä. Mutta esimerkiksi samalla värillä liukuvärjäten tulee kivaa, siis upottaa ensin osan lankaa väriin ja vähitellen laskee lankaa lisää niin, että koko lanka lopulta värjäytyy, mutta osa jää vaaleammaksi. Tai jos haluaa sitä pohjaväriä jäävän näkyviin, niin värjää muuten koko langan, mutta jättää vain jonkun muutaman sentin pätkän värjäämättä. Tai sitten solmii tosi tiukkoja pasmalankoja niin, että solmun kohdalle jää värjäämätön tai vaaleampi kohta. Sittenhän voi värjätä mikrossa niin, että esimerkiksi muovitetun pöydän päällä ensin laittaa värit lankaan ruiskulla, siveltimellä tai ihan vaan kaatamalla, sitten kun langassa on halutut värit, niin lanka mikronkestävään muoviastiaan ja mikroon. Ei kannata luovuttaa värjäämisen suhteen, niistä ei-niin-kivoistakin langoista voi ottaa oppia tuleviin värjäyksiin - ja jos sinua nuo lapaset häiritsevät, niin värjää ne uudelleen! :)

  VastaaPoista
 5. Mieluummin ottaisin minäkin kakun tuommoisessa rasiassa, kuin kukkasen. =) Hieno lahja-idea ♥

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuommoinen laatikko ja kakku on ihana lahja. Sopii minullekki.

  VastaaPoista
 7. Kakkukori jo ilman kakkuakin näyttää herkulliselta. Perhoskangas on kaunista. Minusta sinun kammo-lapasesi ovat ihan kauno-lapaset. Minunkin mehujauhevärjäykset on nyt kokeiltu ja unohdettu. Metsästäja-isa ilahtuu varmasti isänpäivälahjastaan.

  VastaaPoista
 8. Ihana kori,
  Tykkään tuosta "mehulangasta" lapasista tuli tosi kauniit.

  VastaaPoista