tiistai 14. tammikuuta 2014

VALMIS!

Tässä on kokeilmani! VALMIINA tai melkein valmiina. Keräsin vain nukkesivut, en vaatesivuja. 


Tuosta Kristiina Hautalasta paperinuket alkoivat Apu-lehdessä v. 1968.  Minun keräykseni alkoi vahingossa. Löysin vanhan paperinukkeni ullakolta ja seassa oli myös näitä Apu-nukkeja. Sitten löysin huuto.netistä lisää ja lisää ja lisää. Tämä oli vuonna 2007. 


Seuraavana vuonna juhlittiin Rauni Palosen piirtämien nukkien 40 vuotisjuhlia ja samana vuonna julkaistiin Tähdet arkilla -kirja, mikä selvittää piirrosten taustoja ja historiaa. Myös juhlanäyttely avattiin lokakuussa 2008 Helsingissä Lasipalatsissa.

Keräilijöitä oli monia ja hinnat netissä nousivat joskus useisiin kymppeihin. Mitä harvemmin myynnissä joku  nukke oli, sen kalliimpi hinta. Muistelen, että kallein minkä näin oli liki 100e.


Tuossa se on yllä, se vihon viimeinen puuttunut nukke. Metsästin sitä melkoisen tovin, välillä ahkerammin ja välillä meni yli vuosikin, etten muistanut koko kokoelmaa.

Nyt siis minun kokoelmassani ovat kaikki nuket vuodesta 1968 vuoteen 1998!!

20 kommenttia:

 1. On siinä mahtava kokoelma paperinukkeja, näitä harvoin näkee!
  Kovan työn olet tehnyt näitä metsästäessä.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon. Harvoin keräilijät saavat kokoelmaansa täydelliseksi.

  VastaaPoista
 3. Onpas hieno keräilykohde ja täydellinen kokoelma:)

  VastaaPoista
 4. Oi mä muistan nuo nuket. Naapuriin tuli Apu, itse kävin niitä vain ihailemasa.

  VastaaPoista
 5. ♥vau, hieno kokoelma! Hyvin nuo muistan minäkin! Hauska yhteensattuma, kaivoin eilen esille omien tyttärieni paperinukkeja :) :) ei kuitenkaan samanlaisia :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut kokoelman valmistumisesta!Hieno! Seuraavan kerran, kun menen lapsuudenkotiini, toivottavasti löydän vanhat paperinukkeni.

  VastaaPoista
 7. Minäkin muistan hämärästi noita nukkeja nähneeni. Meille ei koskaan tullut Apu-lehteä, mutta kylässä varmaan niitä näin. Onnittelut kokoelman valmiiksi saamisesta.

  VastaaPoista
 8. Hieno kokoelma. Muistan hyvin, kun itsekkin leikkelin niitä paperinukkeja.

  VastaaPoista
 9. Onnea on upea kokoelma ja nyt täydellinen. Minä likkaisena keräsin myös noita paperi nukkeja myös. En tarkasti muista mihin joutuivat kun lähdin maailmalle. Jodenkin asioiden kohdalla tiedän äitini pedantin siivousvimman hävittäneen tavaroitani. Vieläkin minulla on joitakin ja jotkut reproja. Olen miettinyt niiden kohtaloa, pakko aina jostain luopua.

  VastaaPoista
 10. Ihailin noita tekemiäsi nalleja tuossa aiemmin. Olet kyllä taitava.
  Tuossa sitä on ollutkin hommaa kun kaikki paperinukkekuvat olet saanut. Minäkin joskus pienenä ihailin noita kun Apu tuli mummolaan ja siellä sai luettua. eipä tullut mieleenikään että niitä voisi keräillä.

  VastaaPoista
 11. Mullakin oli Kristiina. autoit tekemään sille vaatteita, piirtämällä.

  VastaaPoista
 12. Ihan tottako! Hieno muisto, olin unohtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muisten erityisesti, semmosen ruohonvihreen liehuhelmaisen koltun, jossa oli puhvihihat ja pitkät mansetit. Se oli todella kaunis. Sulla oli jo sillon näkemystä ja osaamista.

   Poista
 13. Jopas olet hienon kokoelman saanut aikaiseksi, onnittelut.
  Onneksi nuo mahtuvat pieneen tilaan.

  VastaaPoista
 14. Hieno kokoelma sinulla jonka olet saanut kasaan.
  Pajupirtin blogissa kiva haaste, käy vilkaisemassa !

  VastaaPoista
 15. Onnittelen näin kokoelman 3- vuotisjuhlapäivänä! Onnittelut! :) Itse keräilen Apu- paperinukkeja ja tarkoitukseni olisi myös joskus saada kerättyä kaikki, lähinnä paperinukkesivut. Olen kyllä vaatesivujakin keräillyt. Ja monia muita paperinukkeja. Laitan tähän oman paperinukkeblogini, tervetuloa kurkkaamaan! :) ( ihan vapaaehtoisesti tietenkin )
  Mirja
  http://minunpaperinukkeni.blogspot.fi/

  VastaaPoista