keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kukkaketo, Ei Ikinä Enää -peitto

Pitkästä aikaa otin ompelukoneen esille. Olin löytänyt aivan ihanan peittomallin Ulla's Quilt World (blogspot.fi) sivuilta ja ihastuin. Mutta syntyi EI IKINÄ ENÄÄ -peitto.Tässä työssä, kuten kohdallani aina, on aloitettava tekniikan opettelusta ja vasta sitten muuhun. Olin aiemmin saanut Tilkkulehden no. 3/2013 ja muistin, että siinä neuvoivat Tilkkuviilari Tiina ja Töölön Tikkaaja Soile loistavin ohjein kuinka hirsimökkiä tehdään. Niistä ohjeista suuri kiitos, olivat todella tarpeen. Elämäni ensimmäinen hirsimökki-blokki syntyi.


Aplikaatioita puuvillakankailla en myöskään juurikaan ole tehnyt. Ja ....


tein kaiken juuri väärässä järjestyksessä. Eli ensi leikkasin kukat, vapaatikkauksella ompelin heteet, liimasin tukikankaalle, leikkasin irti ja aplikaatio-ompeleella ompelin kiinni. Voi vakuuttaa, ettei mikään ole ollut vaikeampaa! Pyöritin tuota 120x160 senttistä peittoa kukan terälehtien mukaan yksitellen! Jälkeen päin sain opastusta Eija K:lta, kuinka oikeaoppisesti olisi pitänyt tehdä.


Niin optimisti olin aloittaessani, että kun blokkeja kertyi ja kertyi, niin tein toisenkin peiton. Tai luulin, että tekisin. En tee. Tämä sininen jäi vaiheeseen, jonka luultavasti joskus hamassa tulevaisuudessa kaivan esiin ja ihmettelen, kuinka tuollaistakin on tullut aloitettua!


Samasta blogista sain idean Quilts Japan -lehteen ja tilasen sen. Ihania malleja ja perusteelliset ohjeetkin.


12 kommenttia:

 1. Vaikka kuinka olisi ei-ikinä-enää- peitto, siitä tuli todella kaunis! Värit, aplikaatiot - kaikki kohdallaan. Ehkä tuo toinenkin erehtyy valmistumaan joskus. En ole koskaan tehnyt aplikaatioita, joten olisin varmaan toiminut ihan samalla tavalla. Lopputulosta ei kuitenkaan kannata hävetä!

  VastaaPoista
 2. Tekemisen työläys ei kyllä välity itse työstä, peite on todella kaunis! Oikeaoppisuus on tietysti hyvä asia, mutta luovuuskin on sallittua :)

  VastaaPoista
 3. Nätti täkki. Kyllä tuo toinenkin täkki valmistuu, sinä tykkäät haasteista.

  VastaaPoista
 4. Kaunis peite ja minä en näe minkäänlaisia virheitä. Kaunis on mielestäni.

  VastaaPoista
 5. Kyllä peitto on kaunis ja vaikka sen kanssa tuskailit" niin lopputulos on vaivan arvoinen.
  En vaan ymmärtänyt mikä kukkien ompelussa oli väärin, miten se olisi pitänyt tehdä?

  VastaaPoista
 6. Ei pidä lannistua, jos vähän tökkii. Eteenpäin vaan ja nauti tekemisestä- Kahden eri tekniikan yhdistelmät ovat vaativampia kuin kaksi eri tekniikkaa erikseen käytettynä. Meillä kaikilla on tullut vastaan tilanteita, joissa tuntuu että homma ei suju. Tulos on kaunis, mutta vaatelias. Tilkkutöissä on kivaa se, että aina löytyy tekniikoita, joita ei ole itse vielä kokeillut.

  VastaaPoista
 7. Kauniin peiton sait kuitenkin aikaan! Kyllä se toinen sitten aikanaan valmistuu. Japanilainen lehti vaikuttaa houkuttelevalta.

  VastaaPoista
 8. Todella kauniit peitot olet tehnyt ja kyllä se toinen peitto jossain vaiheessa valmistuu, kun vähän aikaa kuluu. Peitosta välittyy raikkaus ja tulee mieleen japanilaiset kirsikkakukat:)

  VastaaPoista
 9. Mutta tuo peitto on niin upea,ettei vaivannökösi mennyt hukkaan.Todella kaunis.

  VastaaPoista
 10. No Hei. Kauniiltahan se peitto näyttää, ei mitää ikinä en enää tee.... Minä taas tykkään aplikoinnista valtavasti..

  VastaaPoista