keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kudonnan opiskelua


Olen päässyt jo näin pitkälle, että loimet on kiinni. Tuo ylläoleva opas on Mallikerta-lehden  erinomainen, selkeä ja perusteellinen opas. Koska olen täydellinen teoreetikko, tarvitsen ohjemanuaalin ja ohjekuvat muuten ei onnistu. Lukemalla selviää, tai sitten ei:


Vähän oli kylläkin käytävä mallia katsomassa tuttavani puissa, kun polkimien sitominen ei sitten millään (edes ohjekuvien) ollut onnistua. Nyt toimii ja kuteet esiin.

Jottei elämä olisi pelkkiä kangaspuita, innostuin taas tekemään jouluksi tonttuja. Myyjäisiin aion mennä ja myytäväksi teen. Vaiheessa ollaan silläkin rintamalla:


Mihin tuo aika menee!


6 kommenttia:

 1. Tuota opasta minäkin aina tavaan, kun sen verran harvoin kangasta puihin rakennan. Polkusten sidonnasta muistan, miten kerran istuin siellä "puiden alla" ja pähkäsin ja pähkäsin - kunnes yhtäkkiä lamppu syttyi ja salaisuus valkeni! Katsoin polkusen alle ja nyörien solmut siellä kun sain kuvan mukaiseen asentoon, niin voila :D

  VastaaPoista
 2. Siitä se alkaa... pian näemme jotain kaunista ja kivaa, kun pääset oikein vauhtiin noiden kangaspuiden kanssa:) Joulujuttuja pitäisi jo kyllä itsekin aloittaa, ettei tule kiirettä, syksy menee aina niin äkkiää!

  VastaaPoista
 3. Voi hienosti on tuo kangaspuu homma jo hyvin alulla. Ihania tonttusio tulossa.

  VastaaPoista
 4. Tekemistä riittää maailman täysi. Innostuksesi näkyy monessa asiassa. Joku voisi ajatella että miten se jaksaa ja viitsii. Useimpien blogijuttujasi lukevien tavoin jään jännityksellä odottamaan kangaspuiden tuotantoa. Tontuthan on takuuvarma juttu aina :)

  VastaaPoista
 5. Hienosti näyttää hommasi edistyvän. En tiedä, mihin aika menee, minulla ainakin tällä hetkellä leipätyöhön, vaikka mieli halajaa vaikka mihin kässyihin :(

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä lankojen viritykseen, yritin päästä Työviksen alkeiskurssille kudontaan mutta saattaa olla että seitsemän jonottajaa edelläni + yksi kurssille päässyt eivät kuitenkaan päästä minua kurssille. Siispä tilaan itsellenikin tuon oppaan ja taidan käydä tsiigailemassa palvelukeskuksissa valmiiksi viritettyjä puita monta kysymystä mukanani.

  VastaaPoista