torstai 7. elokuuta 2014

Uutta haastetta

Eilen toteutui vuosien haave. Kangaspuut! Joskus 70-luvulla yritin jo opetella kutomista ja kävin kansalaisopistolla tekemässä pienen nukkamaton. Sitten opiskelut ja elämä vei ihan toiseen suuntaan ja kutominen jäi. Aina se kuitenkin kyti mielessä ja monesti selasin esitteitä puiden ostoon. 


Kunnes nyt, eilen, puut saapuivat. Ja tässä ne nyt on. Uusi haasteeni. Olen opiskellut teoriaa ja tutkaillut puitani. Saan vielä ihan kädestä pitäen opetusta, kunhan oppiäitini Mirja ehtii paikalle. Syksyllä aloitan kurssit ihan alusta ja vuosien haaveeni toteutuu, kun opin kutomaan! Jospa joskus osaisin tehdä sellaisen upean pellavaliinan tai shaalin tai vaikka mitä. Saa nähdä. 11 kommenttia:

 1. Komeat kangaspuut. Niissä on haastetta kerrakseen. Olen kokeillut vain sellaisia ihan pieniä puita.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa tuo sinun innostus! Kyllä sinä opit nuo kaikki ja vielä enemmänkin. Meillä tuossa hetken päässä kaksi tytärtä myivät jokseenkin innokkaan käsityöläisäitinsä jäämistöä ja siellä oli kahdetkin kangaspuut ja yhdet puut, joita ei kukaan tunnistanut. Ompelukoneitakin, vanhoja tosin, oli kymmenkunta. Osa poljettavia, osa sähköistettyjä. Halpoja kaikki, kympin tai kaksi.

  VastaaPoista
 3. Oho! Pitkinä talvipäivinä sä sitten helskyttelet pirtaa vai mikä sukkula se kappale nyt sitten onkaan. :D

  VastaaPoista
 4. Iloa ja onnea uuteen harrastukseen!

  VastaaPoista
 5. Oi joi, tuttu tunne - ennen tilkkuvillitystä minullakin oli kangaspuuhaave, joka toteutui. Ensin kävin kudonta-asemalla kurssit, sitten sain puut lainaksi ja kutomataitoinen ystävätär laittoi ensimmäisen loimeni = matkahuopia. Seuraavat loimet sainkin sitten "koneeseen" ihan itse, poppanaa ja mattoa. Rohkeasti vaan härkää sarvista, ihan varmasti vielä tulemme ihailemaan pellavaisia liinojasi ja muita ihanuuksia :)

  VastaaPoista
 6. Oi, olen myös joskus haaveillut omista kangaspuista, mutta olen sen haudannut kun innostuin tilkuista, kangaspuilla kutominen on myös todella kivaa. Onnea uudelle harrastukselle!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut uusista kangaspuista :)

  VastaaPoista
 8. Onnittelut uusista kangaspuista. Minä olen kutonut kangaspuilla 30v. Omani ostin 26v sitten. Ennen omia puita kävin kutomassa kudonta-asemilla. Poppanasta olen tykännyt jo vuosia. Mattoja en saa kutoa. Nyt olen tehnyt poppanasta ja videonauhasta kassikangasta..

  VastaaPoista
 9. Voi jopa olet ison haaveen toteuttanut. Nyt vain oppimaan ja puita 'kolistelemaan'. Tuo on hieno taito ja minä olen vain tyytynyt ihailemaan.

  VastaaPoista
 10. Onnea uusille puille ja iloisia kudontahetkiä. Kutominen ON kivaa, kunhan alkuun pääsee :)

  VastaaPoista
 11. Jännityksellä odotan mitä syntyy, alkaa vuosien louskutus :)

  VastaaPoista