maanantai 3. marraskuuta 2014

Kutomisen opettelua


Opistossa opettelin toimikkaan sidoksen antamia mahdollisuuksia erilaisiin kuvioihin. Kokeilin n. 40cm leveään huiviksi aiottuun villalankaloimeen keltaisella ja valkoisella seiskaveikalla miten poljenta muuttaa kuvioita suuntaa vaihtelemalla. Lopputulos voisi olla vaikka Karkin lämmin villainen peitto, kun pituutta tuli jonkin verran.Poppanatyössäni tein sekä palttinasidoksella ja toimikkaan sidonnalla kalanruotoja. Pohja luonnonvalkeaa poppanakudetta ja kuvio ruskeaa poppanakudetta, mihin sekoitin ohuen havunvihreän raidan. Tässäkin työssä oli lähinnä tarkoitus opetella koristepolkimien käyttöä yhdessä palttinapolkusten kanssa. 

Paljon on vielä opittavana, mutta pientä kipinää on jo mukaan tarttunut. Edelleen elätän toivoa, että jonain päivänä uskaltaisin ryhtyä pellavaa kutomaan.

6 kommenttia:

 1. Ota ihmeessä pellava käyttöön, se on ihan helppoa kudottavaa. Älä aloita ihan ohuella, esim. kylpypyyhe on ihan hyvaä aloitustyö.

  VastaaPoista
 2. Kaunista tulossa... voi, että olet ahkera ja taitava!

  VastaaPoista
 3. Ihania ovat nuo opiskelun työt ja tosi siistejäkin olet tarkkana osannut tehdä niitä.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista. Siistiä jälkeä, totean minäkin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä se siitä alkaa pikkuhiljaa sujumaan. Poppanaankin saa monia kivoja sidoksia. Perusplttinaan ja kalalanka loimeen voit vaikka kutoa vanhoja videonauhoja.

  VastaaPoista