lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kattaus olohuoneen pöydällä


Kerrankin aloitin ajoisssa!  Tässä valmistumassa muutama iso, n. 50-60cm, tonttu.  Olen ehtinyt aloittaa tämän tonttujen rakentelun kutomossa käynnin ohella. Kutomossa viimeinen työ menossa ja tunnitkin päättyvät pikku hiljaa. Minun pitäisi nyt osata kangaspuiden toiminta, kankaan rakentaminen, sidokset jne. Mielestäni osaan, siitä olen mielissäni.


Tonttujen kasvoja tein ja yritin jälleen saada erilaisia ilmeitä. Se on niin vaikeaa, mutta kun kymmenen tekee niin ehkä yksi onnistuu.
Jos ihmettelet mitä vanupuikkoja yläkuvan oikeassa laidassa on, nehän on tonttujen peukaloita! Rakennan käden ensin kämmenosan ja sitten peukalo lisätään. Näin tulee melkoisen aidon näköisiä käsiä.

8 kommenttia:

 1. Nyt kun olet näin hyvissä ajoin liikkeellä, ehtisivät hahmot esiintyä ensin pääsiäisnoitina ja sitten vaihtaisivat vaatteet jouluisiin. Hyviä ilmeitä olet loihtinut. Teet kyllä todella tarkaa työtä sormista lähtien.

  VastaaPoista
 2. Noin se pitäisikin tehdä, aloittaa jo nyt joulun valmistelut:)

  VastaaPoista
 3. Nyt kun alkaa ni hyvin kerkiää jouluksi:) hauskoja ilmeitä noille tontuille olet loihtinut.

  VastaaPoista
 4. Olet ollut tosi ahkera ja nyt kankaankudontaa voi harrastaa

  kotona. Ilmeikkäita nuo sinun tontut.

  VastaaPoista
 5. Hyvähän se onkin jo aloitella, niin ei tule sitten syksyllä kiirettä. Minäkin olen aloitellut polvisukkien neulomista, kun viime jouluna loppuivat heti kättelyssä, enkä sitten ehtinyt niitä enää tekemään. Näitten tonttujen tekeminen on varmaan aikaa vievää puuhaa, kun teet ne niin tarkkaan ja huolella.

  VastaaPoista
 6. Tuotekehittelyä, uusia oivalluksia, entisten parantamista. Käsityöläisen asenne kohdallaan eikä tyydy vaan jonkun keksimää toistamaan.

  VastaaPoista
 7. No nyt oot hyvissä ajoissa. Noita upeuksia kannattaakin tehdä. Irtokädet näyttävät vähän puistattavilta valokuvassa, mutta luonnossa asia varmaan on toisin. Teet niin valtavan realistisia.

  VastaaPoista
 8. Todellakin olet hyvissä ajoin liikkeellä, mutta olenhan minäkin joskus ensimmäiset joululahjat tekaissut maaliskuussa :)

  VastaaPoista