keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Tuftausta

Kävin muutama vuosi sitten kurssin tuftauksesta. Ostin välineetkin, jotka tosin sitten jäivät komeron hyllylle odottamaan aikoja parempia.
Lankoja on kerääntynyt jos minkälaista ja väristä. Nyt nekin tuli käytettyä, kun sain itsestäni irti kaivaa tuftausvälineet esiin.
Nämä kuusitiaista muistuttavat sain aikaiseksi. Hieman on nukka epätasaista, mutta hieman kaunisteltuani ihan siedettävän näköistä.


Ongelmaksi muodostui liimaus. Entisaikaista maitoliimaa en löytänyt en mistään. Sain hämmästyneitä ilmeitä kun kysyinkin. Ehdotettiin Erikeeperistä jos mihinkin.liisteriin Lopulta päädyin Erikeeper-vesi-seokseen ja sehän toimikin hyvin. Pelkäsin, ettei Erikeeper ole tarpeeksi joustavaa, ja kovettuu liian kovaksi. Mutta kyllä toimii.

Olisi tosi kiva tehdä vanhanaikainen ryijy tällä tekniikalla. Joskus 50-luvulla niitä tehtiin ja maitoliimalla liimattiin nukat nurjalta. 

22 kommenttia:

 1. Hyvänen aika, mielenkiintoinen käsityö! Kivan tyynynpäällisen teit!

  VastaaPoista
 2. Onpas mielenkiintoisa tekniikka ja upea työ.

  VastaaPoista
 3. Ihana tyyny siitä tuli. Tuo on mukavan näköinen nukkapinta. Olet kokenut saman vaikeuden kun vanhanajan maitoliimaa ei saa. Se on maailman parasliima ja sen joustavuus tekee siitä kestävän. Kuinka paljon laitat erikeeperiin vettä ??

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis tyyny, hieno!
  Aivan outo tekniikka minulle, en ole kuullutkaan tuosta mitään:)

  VastaaPoista
 5. Ihana tyyny.
  Sen maitoliiman mie muistan, sillä korjattiin aina huopikkaita ja haju oli aika kauhea

  VastaaPoista
 6. Suloiset tiaiset. Tuftauslaitteesi näyttää aika vahvalta. Ostin parikymmentä vuota sitten TV-shopista hepposen laitteen, joka hajosi nopeasti ja kokeilut jäivät siihen. Erikeeper on tuttu, mutta mattoliimasta en ollut kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin myös näitä pieniä laitteita. Niillä tehtiin miniatyyrisiä töitä. Minun laite on villalangalle ja poppanakuteelle. Ainakin Pohjanmaalla on kovasti tuftattu aikoinaan.

   Poista
 7. Kyllä hieno tuftaus. Minäkin olen kerran kokeillut tuftausta ja tein sellaisen pienen ryijyn. Siinä on liljankukka tai oisko iiris vai mikä lie. Mä tykkään tuftauksesta,se on mielenkiintoista. On haaveissa joskus tehdä matto tuftaten.

  VastaaPoista
 8. Kaunis. Minäkin olen jo vuosia haaveillut tuffauksesta. mutta välineet on vieläkin hankkimatta. Näin meidän s-kaupassa maitoliimaa, varmaan jotain hyvin vanhaa varastoa.

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis ja hieno tuftaustyö, en ole koskaan tehnyt, mutta joskus olen nähnyt Seinäjoen messuilla, miten laite toimii ja minkälaisi töitä sillä voi tehdä.

  VastaaPoista
 10. Kaunis ryijy, ihanan ryhdikkäät linnut. Äitini tavaroista löytyi tuftauslaite ja ihmettelin aikoinaan, mikä se on. En ole vielä kokeillut, mutta tekemäsi tyyny kyllä innostaa kokeilemaan.

  VastaaPoista
 11. En ole ikinä kuullutkaan tuftauksesta, mutta tuo sinun tekemäsi tyyny on kyllä todella hieno!

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis tyyny! Nyt on pakko kysyä, mitä sinä et osaa, kun tuntuu että kaikki tekniikat ovat hallussasi :D

  VastaaPoista
 13. En ole koskaan kokeillut tuftausta. Silläkin näyttää tulevan hauska nukkapinta. Eikö maitoliimaakaan enää ole kaupoissa. Muistan edelleen sen tuoksun ja miten sillä paikattiin mm. säkkejä.

  VastaaPoista
 14. Hieno työ! Jos kaipaat vielä perinteistä maitoliimaa, niin sitä on saatavana Savenmaa.fi -verkkokaupassa.

  VastaaPoista
 15. Kauniit värit ja aihe. Jaksat kokeilla monenmoista.

  VastaaPoista
 16. Ihana tyyny!!
  Seinäjoella Maitoliimaa myyvät ainakin Prisma ja RTV.
  Prismassa en viimein nähnyt kuin pieniä ja aika kalliita purkkeja, mutta RTV myi peräti 5 litraisia kanistereita.. joten jos oikein innostut tuftaamaan kannattaa ostaa kerralla iso kanisteri, se on edullisempi :)

  VastaaPoista