perjantai 4. syyskuuta 2015

Poppanaa ja huovutusta

Päivät lentää ja tunnit ei vaan lisäänny millään. Poppanan kudonta on nyt vaiheessa poppana-3. Loimia vaan riittää. Uudet mattoideat jo päässä kovasti olisi, mutta vielä ehkä yksi poppana tehtävä, jotta loimi loppuu ja uutta saadaan laitettua.


Tämä on kaunista lilahtavan säivyistä ruskeaa, oranssin korotuksin ruusukas raidat. En ole koskaan ollut ruskean ystävä, mutta nyt on pakko sanoa, että tämä kude on tosi kaunista, tyylikästä. Ja saatua.


Huovutus-töppösrintamalla on menossa ompelutyöt ja joitain olen jo huovuttanut valmiiksi. 
Alla kuvassa normaali 39 kokoinen töppönen ja yläpuolella jättikokoinen huovutukseen menossa oleva. 


Ja sitten valmiiksi huovutettuna. Miesten koko n. 42-44. 


Käytin virolaista hahtuvalankaa mikä huopuu tosi kauniisti.


10 kommenttia:

 1. Kaunista poppanaa! Minä pidän kyllä ruskeasta, mutta sitä ei saa olla liikaa. Hienoja töppösiä:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis poppana ja hieno on kuviokin! Kivat töppöset.

  VastaaPoista
 3. On tosiaan kaunis rukseasävy tuossa poppanassa ja nuo tossut on mahtavat, hyvin huopuivat.

  VastaaPoista
 4. Päivät lyhenee, mutta ei niitä tunteja tunnu iltaankaan silti lisää tulevan. Yksi hupsaus ja taas on viikko mennyt. Mihin se aika oikein häviää.
  Laitatko jotain tossujen sisään huovuttaessa ? Olen joskus jotain huovutellut koneessa ja mahdoton sykeröhän siitä on tullut, jos ei ole muovia sisään ommellut. Aika hankalaa sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, en laita mitään tossujen sisään. Korkeintaan kaksi paria ja iso pyyhe koneeseen, 60 asteen ohjelma, hieman pesuainetta (huovuttaa paremmin), ohjelma loppuun. Märät tossut joko kenkälestiin tai omaan jalkaan muotoilua varten, tulee tasainen pinta palojen kiinnityskohtiinkin. Siinä se. Helppoa.

   Poista
 5. Minäkin kävin jo langat ostamassa ja nyt aloitan niitä lappuja tekemään. Ihana poppana ja hienot värit. Taitava olet, kiitos vinkistä töppösiin ♥

  VastaaPoista
 6. Hienot töppöset! Minäkin olen joskus saanut lahjaksi virosta hahtuvaa, enkä ole sitä edes muistanut! Nuo tossusi näyttää ihanan pehmeiltä :)

  VastaaPoista
 7. Hienon liinan olit tuolla aiemmassakin postauksessa esitellyt, kyllä kutomalla kaunista syntyy! Minulla on tuommoset töppöset, äitini tekemät olleet, vaan ne kulutin ihan puhki, hyvät oli, tykkäsin mallista. Minun kangaspuut seisoo tyhjänä, ajattelin jo, että pitäisikö laittaa myyntiin koko puut.

  VastaaPoista
 8. Ihanat töppöset ja kaunista kudontaa. Taitoa vaatii molemmat. Mukavaa sunnuntaita tv Liisa

  VastaaPoista
 9. Kaunis suklaanruskea poppana.

  VastaaPoista