lauantai 12. syyskuuta 2015

Vanhanpojan huumaa

Muutama tunti edellisestä kuvauksesta ja postauksesta alkoi tapahtua. Pikku hiljaa nuput alkoivat avautua n. klo 21 pimeessä. Yöllä heräsin kun koko talo tuoksui voimakkaasti huumaavalle liljan ja makean sekaiselle tuoksulle. Arvasin mistä on kyse. Kaktus oli avannut yöllä kaikki neljä nuppuaan täyteen loistoon.


Tuoksuallergisena oli pakko avata ikkuna makuuhuoneesta ja ovet kiinni, että pystyin jatkamaan unia.


Kuva ei onnistunut salamalla ja ilman jäi hieman tummaksi. Kukat ovat aivan upeita vaaleapunaisia.


Hirveän ruma kaktus tuotti näin komeat kukat ja huumaavan tuoksun.

18 kommenttia:

 1. Varsinainen yön kuningatar(kuningas), upea kukka ja niin voimakas tuoksukin! Kylläpä vanhapoika yllätti kauniisti!

  VastaaPoista
 2. Ikimuistoinen kokemus tuo kaktuksen kukinta. Yöllä kukkivan täytyy houkutella pölyttäjät tuoksullaan ja sisätiloissa tuoksu vo olla huumaava. Todella isot kukat. Minulla oli vuosia lehtikaktus, joka kukki onnekseni päivisin auringonvalossa ja teki kymmeniä valtavia kukkia, mutta se ei menestynyt enää muuton jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Mahtavat kukat vanhapoika tekikin, toivottavasti pysyvät kauan auki katseltavana!

  VastaaPoista
 4. Ihana ♥ Olet sinä melkoinen mimmi kun saat vanhanpojankin noin riehaantumaan =) En ole ennen tiennytkään, että tuokin laji kukkii. Kotona oli aikanaan joku kaktus, joka kukki yö-aikaan ja haisi ihan mädäntyvälle raadolle.

  VastaaPoista
 5. Taiturit vain saavat kaktukset kukkaan. Upeita ovat ja voin kuvitella jotta tuoksu on valtavan voimallinen.

  VastaaPoista
 6. Kukkiva vanhapoika on tosi upea ilmestys, ja se tuoksu se on huumaava. Mutta harvoin olen nähnyt noin montaa kukkaa yhtäaikaa avoinna.

  VastaaPoista
 7. Todella ihana kiitos huolenpidostasi. Kauniit kukat.

  VastaaPoista
 8. Onpa komeat kukat. Nimimerkki "Vihreä peukalo keskellä kämmentä".

  VastaaPoista
 9. Vanhapoika on yllättänyt komeasti. Minunkin vanhpoikani kukkii kesäisin ja tuoksusta kyllä tietää, milloin kukat ovat auenneet.

  VastaaPoista
 10. Onpa upea. En olekaan koskaan nähnyt vanhan pojan kukkaa.

  VastaaPoista
 11. Kylläpä vanhapoikasi tekikin komeita kukkia aikansa ihmeteltyään. Taitavat olla aika kranttuja kasveja nuo kaktukset, eivät ilmeisesti kovin innokkaita ole kukkimaan.

  VastaaPoista
 12. Tosi upeat kukat. En myöskään ole ennen nähnyt vanhanpojan kukkia, ylistettävän niitä kyllä olen.Eikä suotta. Terv. Marjatta

  VastaaPoista
 13. Vau miten upeat kukat. Olen kerran nähnyt samanlaisen kukkaloiston, mutta silloin oli lapsi ja äitini oli saanut kaktuksensa kukkimaan. Toista kertaa ei koskaan suostunut. Kyllä on hieno!

  VastaaPoista
 14. Mä en oo koskaan aiemmin kuullut, että Vanhapoika kukkii! Tai siis oon luullut ettei se kuki ollenkaan. Yhdellä ystävälläni oli töissä se vuosia ja aina se oli samanlainen mötkylä ilman kukkia.

  VastaaPoista