keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Muurauslanka villitsee


Muurauslanka sai minut niin koukkuunsa, että virkkasin pari pääsiäiskanaa vai kukkojako nuo ovat. Facebookin virkkausryhmässä käy kova kuhina muurauslangasta ja nyt on viestit kantautunut, että lienee lanka loppunut Biltemoista koko Etelä-Suomesta!


Minun kanani on Novitan ohjeella virkattu ja muurauslanka sopi tähän malliin erittäin hyvin. Pinnasta tulee melko jäykkää ja kiiltävää. Tosin lisays- ja kavennuskohdat näkyvät selvemmin kuin esim. villalangassa.


Tuo tapetti ei kylläkään ole ostettu sävy-sävyyn tipujen kanssa! On ihan alkuperäistä hollantilaislaatua jo kahden vuoden takaa suoraan tehtaalta Eijffingeriltä.

Innostuin nyt tästä virkkauksesta kovin ja yritin hirmusesti saada selkoa Väiski Vemmelsäären (ohje löytyy Pinterestistä) espanjankielisestä ohjeesta. Mutta ei onnistu, ei millään. Ystävätkin jo apuna yritimme tulkita, mutta ei. Joten uusi aihe valittavana. Sattuuko teistä kukaan tietämään, mistä ihmeestä löytyisi jotain käännöstä espanjan virkkauslyhenteistä?

16 kommenttia:

 1. Hauskat kanaset. Siis muurauslangasta? Kaikenlaisia villityksiä niitä onkin! Näyttää kuitenkin hyvin toimivan.

  VastaaPoista
 2. Ootko kokeillut kääntää googlen kääntäjällä? Kirjotat suomeksi jotain, esim. virkkaa viisi ketjusilmukkaa...käännös espanjaksi, doblete con la caneda. Ehkä ei ole kovin tarkkaa käännöstä, mutta senverran kai voisi saada sanastoa selville, että pystyy virkkaamaan mallin mukaisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marumummeli, kyllä kokeilin, mutta kielestä tuli niin eksoottista, ettei oikein ymmärrys riittänyt. Mm. Entre-jalka emäspolkuun!!

   Poista
 3. Kivoja kanoja ja hassu juttu tuo muurauslanka. Jos sinulla on älypuhelin, niin siitä löytyy myös kääntäjä. Kokeile sitä.

  VastaaPoista
 4. Olisiko tuosta sivusta apua? http://www.crochet.com.ar/punto_reda.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja, tutustun tähän hieman tarkemmin. Varmasti on apua.

   Poista
 5. Kivat ja hauskat kanaset!
  Mahtaa muurarit ihmetellä, kun kaikki muuraulanka on loppu, näin kevään ja kesän rakennuskauden alussa:)

  VastaaPoista
 6. En ole kuullutkaan muurauslankavillityksestä, mutta nyt kyllä mielenkiinto heräsi....

  VastaaPoista
 7. Hauskat kanat! Olen kuullut tuosta muurauslankavillityksestä, mutta en tiennyt, että sillä saa noin kivan näköistä jälkeä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä hienot kanat. Voi kuinka olisi kiva kokeilla muurauslankaa.

  VastaaPoista
 9. Kauniita on kanasesi, mutta varmaan kukonkin komeine pyrstöineen vielä virkkaat?

  VastaaPoista
 10. Hyvän näköisiä kanoja. Täytynee esitellä tämä kuva pojalleni, joka vain nauroi kun pyysin tuomaan minulle muurauslankaa. Miehet ei aina ymmärrä =)
  Tässä muutama suomennos espanjasta
  Chain= ketjusilmukka
  Sc= kiinteä silmukka
  Dc= pylväs
  Cluster= pylväsryhmä
  Enempää en minäkään löytänyt.
  Loop= silmukan reunat

  VastaaPoista
 11. Ompa hauskoja kanoja. Noissa muurauslangoissa on niin herkullisia värejä.

  VastaaPoista
 12. Ihanat kukot tai kanat, muurauslankaa aion ottaa linjurimatkalle Tilkkuladulle Lahteen lauantaiaamuna virkattavaksi. Yritän jotain liinantapaista siitä saada aikaiseksi.

  VastaaPoista
 13. Ihania nuo tipuset ja tuo muuraisnaru on oivallinen juuri koristeihin. Minäkin olen jo vähän kokeillut ja hyvä tuntuma tuli.

  VastaaPoista
 14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista