keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Saku Siili ja muutakin

Tavaraähky alkaa pikkuhiljaa hellittää. Olen jopa ehtinyt jatkaa tonttujen tekoa. En tykkää keskeneräisiä töitä esitellä, mutta nyt teen poikkeuksen.

Tässä sitä pönötetään vielä ilman tumppuja ja hiippalakkeja. Muukin rekvisiitta on vielä poissa. Huolestuttaa kun tahtoo tulla samannäköisiä näistä, ilmeitä täytyy vielä hakea.

Yhtenä aamuyönä tuli mieleeni kuinka kivan saisi led-aurinkokennokukkasista portille koristeeksi.
Ostin Sinikatajat ja laitoin ne kivien kanssa suuriin ruukkuihin. Ledejä sitten katajiin ja niin oli kukkakimput valmiit.


Laitan vielä kuvan Saku Siilistä. Olen virkannut paljon näitä eläimiä tässä kesällä, mutta Saku onkin kudottu. Joskus 70-luvulla sen kudoin. Ohjetta olen etsinyt arkistoistani ja äitini arkistoista. Eikä mistään löydy. Muistelen sen olleen jossain lehdessä, muuta tietoa ei ole.


14 kommenttia:

 1. Tavaroiden läpikäyminen tosiaan on melkoinen työmaa, vallankin nyt Sinulla, omiaan vielä inventoi, mutta vanhempien tavaroiden kanssa on toinen juttu, tunne on niin vahvasti mukana! Mutta hienoa että olet voiton puolella!

  Nuo peikot saa minut aina niin hyvälle tuulelle ja ihana tuo siilikin! Olipa mukava idea tuo aurinkokennokukatkin, valon määrä kun luonnossa hiljalleen vähenee, sitä on hyvä lisäillä toisin keinoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osut oikeaan Salla. Vanhempien tavaroiden kanssa tulee niin lopullinen olo. Se oli eletty elämä ja nyt se on loppusuoralla -tunne. Olen onneksi loppusiivousta vaille valmis ja sitten jatketaan kuten ennenkin.

   Poista
 2. Hauskoja nuo peikkoset :) Ja siili on kerrassaan söpö.

  VastaaPoista
 3. Hauska peikkojoukko,ne muuten kattelee ihan kun odottelisivat niitä tumppuja ja lakkeja ,ilmeet on ihan sellaset,eikö? =) Kiva keksintö tuo valonlähde ja Saku Siili on söpöläinen.

  VastaaPoista
 4. Ihania tonttusia on tulossa ja tuo kukkasomiste hyvä idea. Suloinen siili ja ehkä kirjaston neulotujen eläinhahmojen kirjasta löydät. Ihanaa syksyä sinulle.

  VastaaPoista
 5. Hauskat tontut ja siili on niin suloinen!

  VastaaPoista
 6. Tontut ovat suloisia ja kyllä ne ainakin minusta näyttää jokainen ihan itsensä näköiseltä. Tävaraähkyn alla taistelen minäkin, mitä tehdä äitini jäämistön käsitöille, pellavaliinoille, ryijyille ja niin paljolle muulle. Eihän niitä nyt voi kierrätyskeskukseenkaan viedä ja kukaan lähipiiristä ei tarvitse niitä.

  VastaaPoista
 7. Sama täällä,vuosien käsityöt säästetty ja ahkerana on oltu. Meillä on lisäksi äitini maalaamia öljyväritauluja kymmenittäin. Ei näitä todellakaan voi mihinkään kierrätyskeskukseen tai kirpparillekaan laittaa. Ratkaisin niin, että pakkasin omalle ullakolleni kaiken huolellisesti, siellä ovat jälkeenjääjille.

  VastaaPoista
 8. Siilisi on aivan ihana. Kyllä sinä erittäin kätevänä ihmisenä teet siitä äkkiä ohjeen itsellesi niin halutessasi. Tonttusi ovat kaikki hyväntuulisen näköisiä. Tavaraähky on täälläkin paha. Pitäisi tehdä jotain radikaalia kamoille, jotka eivät menneet kirpparilla kaupaksi. Nyt vain laitan huoneen oven kiinni, että en näe niitä.

  VastaaPoista
 9. Nuo tonttujen ilmeet saa aina hymyilemään, ne on niin metkoja:)

  VastaaPoista
 10. Komea tonttukaarti ja siili on ihana!

  VastaaPoista
 11. Ihania "pönöttäjiä"nuo sinun tontut ovat.Varmaankin kylmä ja siksi odottavat lapasia ja lakkeja.Siili on myös hauska,toivottavasti ohje tupsahtaa vastaan.

  VastaaPoista
 12. No niin täällä nämä ihanat tonttuset melkein valmiina. Siili on hauska ja kiva, että olet sen säilyttänyt kaikki nämä vuodet. Liisa

  VastaaPoista