keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Jäälyhtyjä

Ei siitä niin kauan ole, kun jäädytin lumituikkuja. Vesisateella marraskuun pimeydessä on kiva muistaa aikaa, jolloin meillä oli luntakin.
Idea lähti jälleen Liisan kotona -blogista, missä Liisa kertoo kuinka voi helposti tehdä ja koristella talven tuikkulyhdyt.

Ilmapalloon vettä, ja sitten ulos pakkaseen. Vesi jäätyessään tulee joko ihan kirkkaaksi tai pintaan muodostuu kauniita kuvioita. Pallo rikki ja lyhty on valmis. Koristella voi esim. serverttikuvioilla , mutta jätin ne pois näistä.

Olipa kiva idea tämä ja teen heti lisää, kun saadaan kunnon pakkasia.


9 kommenttia:

 1. Kauniita, valo taittuu jään läpi upeasti! Tykkään noista pallojäälyhdyistä enemmän kuin ämpärilyhdyistä, vaikka kauniita nekin ovat!

  VastaaPoista
 2. Kauniimpia ovat ilman servettilisäystä. Ensi viikolla noita varmaan pääsee tekemään lisää. Minä onnistuin viime talvena halkaisemaan niin monta sankoa, että tänä talvena saa lyhtyjen tekeminen jäädä muille =)

  VastaaPoista
 3. Kauniita. Voi kunpa tulisi pakkasta ja lunta. Meillä piha on vihreänä. NYYYH

  VastaaPoista
 4. Lämpö vei lumet ja viimeyönä räntää. Kauniita sinun lyhdyt ♥

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat!
  Ja kauniit jäälyhdyt!

  VastaaPoista
 6. Voi, kun on kauniita! Kiva idea! Täytyy muistaa, kun tulee tarpeeksi kylmää:)

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniit,ihan kuin kristallia.Pitää varmaan koettaa tekasta ,kunhan on pakkasta.

  VastaaPoista
 8. Jäälyhdyt on niin ihania. Omani ovat jo sulaneet, mutta niitähän on helppo ja nopea tehdä ja ilmapallojakin on vielä kaapissa. Ehkä pian saadaan pakkasia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista