lauantai 10. joulukuuta 2016

Menneen ajan markkinoilla


Olen paljon kuullut Lohjan Menneen ajan markkinoista ja nyt päätin lähteä katsomaan. Lohjaa en tunne hitustakaan, mutta markkinapaikka löytyi helposti. Mutta mutta.... se parkkipaikka. Etsin liki puoli tuntia, eikä mitään mahdollisuuksia. Joka paikka niin pakattu täyteen kuin sopi. Lopulta kuntoradan reunalta löysin raon ja kävelin reippaan matkan alueelle.

Pyydän jo tässä kohtaa anteeksi näitä surkeita kuviani. Niin siinä taas kävi, että kovassa touhussa se kamera-onneton jäi autoon!! Nämä otokset otettu fossiilisella-Nokiallani.
Väkeä oli aivan ahtauteen asti. Todella paljon ihmisiä toi aurinkoinen pakkassää ulkoilemaan. Kojuille oli jonotettava, jos jotain halusi nähdä.

Todella suuren ilon aihe: lähes kaikki myyjät käsityöläisiä ja omien tavaroidensa kanssa myymässä. Mitään tuontitavaraa en juurikaan nähnyt. Oli seppiä, ruokamaistiaisia, huovuttajia, kutojia, askarteluja, keramiikkoja jne. Hienoa, siinä toteutui markkinoiden todellinen merkitys.

Nämä kuusipukit olivat tosi hauskoja ja omaperäisiä. 40e hintakaan ei mikään päätä huimaava.

Paljon sain ideoita ja hieman jo teki mieli osallistua.
10 kommenttia:

 1. Minä olen varmaan parikin kertaa ollut noilla Lohjan markkinoilla. Meillä kun asuu sukulaisia Lohjalla. Minusta ovat tosi kivat markkinat.

  VastaaPoista
 2. Samoilla markkinoilla olemme käyneet monena vuonna, käyntiä on pidetty vähän niinkuin traditiona. Tänä vuonna päätettiin jättää väliin muiden menojen vuoksi. Ensimmäisen kerran kun kävimme oli pakkasta ainakin 20 astetta ja lunta tosi paljon. Silloin siellä oli hieno tunnelma, välillä kävimme kirkossa lämmittelemässä:) Parkkipaikan löytyminen sillä on aina pieni ongelma:)

  VastaaPoista
 3. Tuommoiset joulumarkkinat ovat niitä oikeita. Sieltä on mukava hankkia lahjoja aitoja kotimaisia.

  VastaaPoista
 4. Varmaan on ollut kiva markkinat ja kiva, kun on paljon kädentaitajia!

  VastaaPoista
 5. Harmi et unohdin kokonaan markkinat.Joskus olen ollut kaverini luona Lohjalla ja samalla käynyt markkinoilla.Muutaman kerran on pettymys tullut sillä tosi vähän myyjiä ja työt vähän sieltä ja täältä.
  Kiva katsoa kuvistasi että nyt on ollut kivaa tavaraa.Sinun tonttusi olisi hyvä artikkeli siellä ja menisi varmaan kaupaksi.

  VastaaPoista
 6. Kivoja nää joulumarkkinat,siellä on kateltavaa/ostettavaa joulupukin konttiin ja saa ideoita omiin jouluaskerteluihinkin...ihania kuvia joulumarkkinoilta.Kuusipukit on hauskoja.

  VastaaPoista
 7. Ihanaia juttuja olet kuvannut ja nuo kuusipukit on kertakaikkisen hienoja! Luulen, että olet jo ehtinyt tehdä sellaisenkin!

  VastaaPoista
 8. Olisikin mukava päästä tuommoisille markkinoille myymään tuotoksiaan.

  VastaaPoista
 9. Tuollasilla markkinoilla ymmärtää väenpaljouden.

  VastaaPoista
 10. Tuollaisilla markkinoilla olisi kiva käydä. Tulee joulutunnelma.

  VastaaPoista