torstai 5. tammikuuta 2017

Neulalla huovuttaen

En tiedä miksi tämä neulahuovutus on kiehtonut minua aina. Yritelmiä sen oppimiseksikin olen tehnyt monia. Mutta tulos ei oikein pelitä. Kunnes koin ahaa-elämyksen: neuloissa on eroja! Ja totta se on, kokeiltu on.

Hankin uudet, hyväksikoetut neulat ja tässä harjoitelmani. Ýritin saada mäyräkoiran näköä, mutta jos ei osaa piirtää niin ei kyllä osaa muotoillakaan! 
Olen useasti miettinyt, miksei voi osata piirtää. Teen paljon erilaisia käsitöitä, askartelua jne, mutta miksi ihmeessä en ole oppinut piirtämään. 
Äitini, joka maalasi öljyväreillä ihania tauluja, valitti aina samaa. Mikä siinä on? Eikö piirtäminen ja maalaaminen kulje käsikädessä.

16 kommenttia:

 1. Ihan on mäyriksen näköinen ja oikea värikin on löytynyt. Sutjakka mäyrinkäinen.

  VastaaPoista
 2. Komea mäyräkoira! Tuo maalaaminen ja piirtäminen...en minäkään osaa piirtää ja voit arvata millaista vääntöä on ikonin siirto kuvasta piirtäen (ja usein suurentaen) apuviivoja käyttäen ensin paperille ja onneksi siitä kopioiden laudalle, siveltimellä se kävisi paljon helpommin. Mutta meille on annettu haasteita - kilvoiteltavaa elämänikäistä oppimista varten. Ei lannistuta! Sinä olet kuitenkin käsitöiden huikea taituri!

  VastaaPoista
 3. Hieno mäyris! En ole koskaan kokeillut neulahuovutusta eikä kyllä piirtäminenkään suju, mutta täytyy käyttää niitä avuja, joilla jotain osaa jotakin tehdä.

  VastaaPoista
 4. Tomeran näköinen mäyris, hyvinhän tuo on onnistunut. Helppohan se on, kun on elävä malli nenän edessä =D
  Ei piirtäminen ole oikeastaan kuin pitkän harjoittelun tulosta ja sekin taito rapistuu, jos ei koko ajan harrasta sitä. Näin minä joskus jostain luin. No , täytyy myöntää, että silti jotkut ovat siinä taidossa parempia kuin toiset =D

  VastaaPoista
 5. Ihana mäyris,tosi hyvin tehty.Itse olen kokeillut neulahuovutusta ja tekeleistä on tullut enemmän ja vähemmän onnistuneita.Nyt kun olet saanut ahaan,niin jatka vaan sillä tekemällä sen oppii ja sinähän olet taituri käsitöissä.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on ihana mäyräkoira ja niin näköinen. Neulahuovutusta en ole koskaan kokeillut ja en saisi edes varmaan noin hienon näköistä aikaan.

  VastaaPoista
 7. IIIK MITEN IHANA.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 8. Ihan naapuritalon karkeakarvaisen mäyriksen näköinen. Osaat siis muotoilla. Piirtäminen vaatii paljon harjoitusta, niinkuin muutkin käden taidot.

  VastaaPoista
 9. Suloinen mäyris! Hieno on ja en osaa minäkään piirtää:)

  VastaaPoista
 10. No ainakin osaat neulahuovuttaa hulppeita eläimiä, kuten tämän mäyriksen!

  VastaaPoista
 11. Hauska mäyris! Sinä osaat niin monia asioita, että minusta ainakin olisi jo epäreilua, jos osaisit vielä piirtääkin!

  VastaaPoista
 12. Alkaahan mäykyssä olemaan jo näköä!
  Olen miettinyt piirtämisen suhteen aivan samoin. Miksi en osaa piirtää? Käsittämätöntä.

  VastaaPoista
 13. Ihan tuo on mäyräkoira. Sinua sanon jotta monista valokuva jota pidät näkösällä se helpottaa muotoilua. Minä olen aina piirtänyt ja maalannut, en mikään huippu hyvä .Meillä kaikilla on jokin oma vahvuus alue.

  VastaaPoista
 14. Ihana mäyris!!! Piirtämisen taito olisi aivan mahtavaa. Eipä se suju minultakaan.... :)

  VastaaPoista
 15. Taiteiden teossa on vähän samaa kuin urheilussa: vaikka osaisi esim. hiihtää, ei se tarkoita, että osaisi luistella. Itse asiassa käsitöihinkin pätee tämä: vaikka osaisi ommella, ei välttämättä osaa vaikkapa virkata. Tekniikoita on niin erilaisia! Itse olen hyvä piirtämään, maalaaminen sujuu heikommin ja esim. akvarelleilla teko ei luonnistu läheskään niin hyvin kuin vaikka akryyliväreillä maalaaminen. Piirtämistä voi kuitenkin harjoitella, vaikka siihen ei luontaisia lahjoja olisikaan ja kaikkeahan ei tarvitse osata... Pääasia lienee, että luovuuttaan voi jotenkin tuoda esille tai että ylipäätänsä on harrastuksia, joista nauttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiintoisista kommenteistanne. Kiva kun syntyy mielipiteidenvaihtoa. Amalian kanssa olen hyvin pitkälti samaa mieltä, luovuuden päästäminen valloilleen ei välttämättä vaadi yhtä osaamisaluetta.
   Ajatukseni lähti siitä, kun osaan paljon erilaista luovuutta niin miten se yksi pieni alue ei luonnistu. No tähän on tyytyminen.
   Kiitos vielä kommenteistanne kaikki, kiva kun toitte asiat esille.

   Poista