perjantai 13. tammikuuta 2017

Sydämellistä

Innostuin kutomaan sydämiä, kun olin vinkin nähnyt SatunNaisen blogissa. Kuntamme upea kirjasto oli jälleen apuni. Vaikka kuntamme on melkoisen pieni, kirjastomme on käsityöntekijän aarreaitta.
Bente Presterud Rövikin Sydämellisiä lahjoja kutoen on täynnä mitä hauskempia kudottuja sydämiä ohjeineen.

Seiskaveikasta kudoin kolme, mutta ehkä joku ohuempi lanka olisi voinut olla nätimpi. Toisaalta mielessäni oli kutoa hyvin paksusta langasta tyynyjä. Joku ontelokudekin olisi varmasti kiva näissä.


Kuten niin monesti ennenkin, kutominen ei vaan suju minulta. Niskat jumittavat ja päätä särkee monta päivää ja yötä. Yritin keksiä asentoja, ettei niskat jännittyisi. Eikä onnistu. Tyynyt jäi siten suunnitteluvaiheeseen.

11 kommenttia:

 1. Kauneita sydämiä olet neulonut.Täällä sama vika niskat meinaa jumia ja saa yölläkin nousta ottamaan särkylääkettä.Oon huomannut sen jos illalla myöhempään kutoo jumii vielä enempi.Ootko huomannut itte saman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, olen huomannut ja kiukuttaa tämmöset rajoitteet!

   Poista
  2. Niinpä ja kun illalla tv katellessa ois niin kiva kutoa.

   Poista
 2. Ihania sydämiä :) Harmi, että niskasi jumittaa ja päätä särkee, etkä voi oikein kutoa. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 3. Kauniita sydämiä.....oletko kokeillut kuminauhajumppaa.Voisi auttaa.....

  VastaaPoista
 4. Nättejä. Onko sinulla voimistelutankoa, semmoista kun viritään oven pielien väliin...

  VastaaPoista
 5. Ihanan sydämmellistä, kauniita!
  Meitsillä on samoja ongelmia neulomisen kanssa ja siksi on jäänyt, vaikka välillä tekisi mieli tehdä. Oletko kokeillut nelikulmaisia puikkoja:)

  VastaaPoista
 6. Ihania sydämiä olet kutonut. Kirja on mienkiintoinen täytyy mennä katsomaan. Minä olen tehnyt virkaten, huovuttaen ja kankaasta ommelle sydämiä vaikka kuinka paljon. Niitä on hauska laittaa pakettikoristeeksi. vinkinä vanhojen tekstiilien kuviosta saa ihania sydämiä.

  VastaaPoista
 7. Vaikka tyynyt jäivät, sentään sydämet ovat kauniita.

  VastaaPoista
 8. Kauniita! Hartiat ja niska joutuvat kyllä kutoessa koville, harmillista!

  VastaaPoista
 9. Toi kirja ja sen tuotokset on kyllä niin ihania! Pidin itekin sitä lainassa kirjastosta tosi pitkään ja monta sydäntä syntyi, jopa yks tyyny. Tosin viimesessä lankavalinta ei ollu paras mahollinen. :)

  VastaaPoista