keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Neljän koon harrastukset

KKKK on neljä koota, jotka liittyvät kaikki tärkeisiin harrastuksiini. Eli

Ensimmäinen K =  käsityötKuvista puuttuvat kangaspuilla tehdyt ja paljon muita.


Toinen K = koirat

Kennelnimeni on vielä voimassa, vaikka kilpailut ja metsästyskokeet ovat taaksejääneet. Liki 20v kolusin koiranäyttelyitä ulkomaita myöten. Nyt koira-Karkki on ilonani.

Edessä pienenä vielä Paksi, Englannista ostamani uros.

Oikealla Slovakiasta hakemani Pilvi ( eli Deova Dcera z  Milhostovskych poli)  Karkeakarvainen slovakianseisoja. Oli ainoa pohjoismaissa aikanaan. Kuvassa Karkin kanssa.


Kolmas K = kasvit

Kasvit ovat aina kiinnostaneet minua. Jo ennen kouluikää olin kerännyt kasveja kasvistooni mummulan vintille. Koulussahan sitten jouduimme keräämään tietyn määrän joka vuosi ja opettelemaan nimet. Mikä oli loistava "pakko" oppia tuntemaan kasvit.

Puutarhaani olen kerännyt minulle tärkeitä ja mekityksellisiä kasveja. On mummulan pioni, Budapestin vaahterat ja pähkinä, Oslon Kastanjat. Äitini 50-luvulla Hollannista tilaamia, muistoja elämän varrelta.


Neljäs K = kirjat, keräily

Pyrin lukemaan niin paljon kirjoja kuin vaan ehdin. Nykyään, täytyy myöntää, on jäänyt vähemmälle. Varsinkin viime vuosisadan alkupuolella suomalaisten kirjoittamia olen kerännytkin talteen. Kirjoja on kertynyt aivan liikaa, mutta kun ei millään voi heittää poiskaan.

Nukkekokoelmani sisältää lähinnä vihtiläisen Dollytex-tehtaan ja seuraajiensa nukkeja. Myös omat nukkeni 50-luvulta sekä tietysti itsetekemiäni. Nukkeja lienee lähes 200 kpl.
Apu-lehden paperinuket keräsin kaikki. Kuvassa niistä ensimmäinen julkaistiin 1968 Kristiina Hautala.

Lisäksi minulla on vanhojen uusintoja sekä muitakin iso salkullinen. En ole laskenut kuinka monta niitä on, mutta monta on.

Hauskasti kaikki harrastukseni ovat k-alkuisia. Lieneekö kohtalolla jotain tekemistä tuon kanssa, kun ensimmäinen oma puhelimeni numerokin oli 248248.10 kommenttia:

 1. Ihana lista K-alkuisista mielenkiinnon kohteista. Minulle näistä natsaavat käsityöt, kasvit ja keräily. Lisänä voisi olla kävely. Hienoa,että jaoit myös nukkekokoelmasi meidän nähtäväksi. Minulla vastaava lienee sormustinkokoelma; niitä on n. 170.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidamme kaikki käsityöihmiset olla samankaltaisia ja kiinnostuneita näistä kivoista jutuista. Mukavs juttu, että olemme löytäneet toisemme täällä blogeissa.

   Poista
 2. Kivoja harrastuksia. Annapa joku vinkki, mitä teen lapsuuden nukeilleni. Hain vintistä jokin aika sitten laatikon, jossa ovat olleet vuosikymmeniä. Eroon pitäisi päästä niistäkin, mutta vaikeaa kun olen näin kauan säästänyt. Tarvitsisivat uudet kuminauhat pitämään jäsenet paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania lapsuusajan muistoja, ei niitä saa hävittää pois. Mannerheimintiellä vanhojen vaunuhallien kohdalla on Nukketohtori, kysäsepä häneltä. Pitää myös fb-sivuja.

   Poista
 3. Täytyy myöntää, että olet vielä suurempi hamsteri kuin minä =) Vaan jos minulla olisi enemmän tilaa, niin voisin ruveta kilpasille.=D Leluja ja kirjoja en minäkään pysty hävittämään. Harmi vaan kun jatkuvien muuttojen takia mitään ei ole säilynyt lapsuudestani.
  Minulla asuu naapurina 85 vuotias mummo, joka puhui tässä eräänä päivänä, että hän ei ole eläissään lukenut yhtään kirjaa. Todella omituista, en kehtaisi tuommoista edes ääneen kertoa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on jo saavutus, jos ei tuohon ikään yhtään kirjaa ole lukenut! Mistä kaikesta onkaan jäänyt paitsi.

  VastaaPoista
 5. Kelpo Kattaus sinulla! Käsityöt, Kirjat ja Kasvit mätsää täällä :)

  VastaaPoista
 6. Vau! Hienoja harrasteita ja upeita keräilykokoelmia!

  VastaaPoista
 7. Hei, olin vähän hätäinen kommentin kirjoittamisessa. Mun piti sanoa:
  "Kelpo kattaus kaverilla! Kimppaan käsitöillä, kirjoilla, kukilla" :)

  VastaaPoista
 8. Vaikuttava nukkekokoelma sinulla. Ihanat harrastukset vievät meitä läpi elämän.

  VastaaPoista