lauantai 8. heinäkuuta 2017

Töppöstehdas II

Töppöstehdas on täydessä käynnissä samalla kun kesälomaa vietetään, eläkeläisen kesälomaa.

Tällä kertaa kokeilin uutta lankaa Naturgarnin huopuvaa lankaa. Vastaisi ehkä meidän Huopasta. Kovasti lankaa mainostetaan norjalaisena, mutta vyötteessä lukee made in china.
Otin kuvan kuinka todella räikeät värit muuttuvat ihan puuterimaiseksi huovuttuaan. En olisi välittänyt siitä muutoksesta.


Mikähän älynväläys oli lisätä tuo raita vasemmanpuolisiin.

Lanka huopui hyvin, mutta vaati kahden huovutuksen jotta tulos olisi tarpeeksi tiivis minun makuuni eli huopatossumainen. En tykkää myöskään jos kutomajälki jää hyvin näkymään.
Lopuksi jälleen harjasin pinnan pörröiseksi.
Kivat näistä tuli, joskin langan hinnaksi tuli n. 4 kertaa enemmän kuin hahtuvalangan.

Hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Noista vaihtuvavärisistä on kyllä mielenkiintoista neuloa, mutta jos äänestäisin mieluisimpia töppösiä, niin kyllä menis mun äänet edellisen postauksen vähemmän värikkäille :) Vaikka ei senpuoleen, kyllä ne kivoja kaikki on! Jännittävää kun ei tiedä miltä lopputulos näyttää.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihania töppösiä! Olen kyllä kanssasi samaa mieltä tuosta huopumisesta, huopatossumainen pitää olla :D Aikalailla väri muuttui huopumisen aikana, tosiaan puuterimaisia, tykkään kyllä - en ole kovin kirkkaiden värien ystävä. Edellisen postauksen musta-harmaasävyiset kolahtivat heti!

  Mitä kuuluu tomaateillesi?

  Oikein mukavaa kesälomaa :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos hyvää kuuluu. Kukkivat ja osa aloittelee. Kylmät ilmat ovat hidastaneet, vaikka ovat kasvihuoneessa. Odotan innolla mitä tapahtuu.

   Poista
 3. Jäin miettimään, että mikäköhän oli lankakustannus. Sillä on suuri merkitys, jos tekee myyntiin. Itse tuskin käytät noin monta paria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töppösiin menee noin 130-170 gr hahtuvaa. Esim. norjalaisen Naturgarnin menekki oli n. 250 gr n. 40 numeroisiin töppösiin. Hinnaksi tuli n. 12e pari. Lankojen hinnat vaihtelee tosi paljon ostopaikasta ja laadusta riippuen.

   Poista
 4. Kylläpä lanka muuttuu eri näköiseksi kun sen huovuttaa! Minä tykkään kyllä näistä samean sävyisistäkin.

  VastaaPoista
 5. Minä tykkään myös puuterisävyistä. Alkuperäisessä langassa on myös kivat värit.

  VastaaPoista