keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Kalevala-peitot näytteillä
Kalevala Cal -projekti ylitti kaikki odotukseni loistavasti suunniteltuna ja erinomaisin ohjein. Suunnittelijat olivat saaneet tosi hyvän kokonaisuuden Kalevalan runojen hengessä.  Ei ihme, että projekti palkittiin ja kiitosta sataa monelta taholta.
Lisäksi suuri kansainvälinenkin huomio on aivan huikeaa. Alla näyttelystä kuvaamani kartta, mihin on merkitty paikat missä peittoa on virkattu.
Mahtavaa mainosta niin Kalevalalle kuin myös Suomen 100-vuotissynttäreillekin.

Lopen KIKE Kierrätysmyymälän Minna Auvinen tiimeineen  keräsi peittoja meidän kotialueiltamme pienimuotoiseen näyttelyyn. Todella kivaa, että peittoja tuli esille meiltäkin ja monta. Tiedän, että muutamia on vielä teon allakin.

Yllä oleva väritys on projektissa mainittu nimellä "Talvi". Lankapaketinhan sai ostaa Menitan lankakaupasta Helsingistä valmiina muutamana värivaihtoehtona.
 Monen eri värisiä peittoja on syntynyt. Sinivalkoisuus tietysti kuvastaa parhaiten Suomen synttäreitä ja ehkä se olikin se suosituin yhdistelmä.

Luonnonvalkoinen on myös kaunis.

Oma peittoni tuli tehtyä niistä langoista mitä kotoa löysin. Toisaalta väritys mielestänit tuo hyvin Kalevalan alkuperäishengen esille karuudessaan. 


Paikallinen Lopen Lehti julkaisi 7.3.18 ilmestyneessä lehdessä juttua näyttelystä ja kiva tieto on, että projektin äiti Sari Åström vierailee näyttelyssä. 

6 kommenttia:

 1. Tuo kyllä yllätti, että peittoa oli tehty niin laajasti ympäri maailman. Aivan selkeästi näkee, missä on vanhoja suomalaisia siirtolaisalueita, mutta yksittäisiä paikkoja on ympäri maailman, varmaan moni käsityöihminen, jolla ei ole siteitä Suomeen, oli innoissaan tästä projektista ja oli siinä mukana

  Peittosi on tosi kaunis ja sen värimaailma hyvinkin perinteinen mikäli ajattelee esimerkiksi kansallispukujen värimaailmaa. Tuo valkoinen oli mielestäni myös hyvin kaunis.

  Hieno projekti, paljon varmaan työtä peitossa oli, mutta oli ilmiselvästi tekemisen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, juuri samaa ajattelin, että vieläkin nuo vanhat siirtokunnat toimii jollain tasolla. Suomi-henki elää. Ohjeet olivat myös monelle kielelle käännettyjä, ja sehän auttoi asiaa myös. Hieno on projekti ja varsinkin suunnittelijoiden jälki erinomaista, loppuun asti hiottua. Kiitos kun tykkäsit peitostani.

   Poista
 2. Vau, miten monessa paikassa peittoja on virkattu. Hienoa, että niistä on järjestetty yhteisnäyttely. Niissä näkyy tekijän mieltymys, käsiala, värimaailma jne. Kauneutta monella tavalla.

  VastaaPoista
 3. Hienoon projektiin osallistuit.Peittosi värit ovat kivat ja että käytit lankoja joita sinulla oli.Tykkään myös vaaleasta peitosta kovasti.Tosi kiva että on järjestetty näyttely ja moni siihen osallistunut.Onnittelut teille jokaiselle.sillä olette tehneet kovan urakan.

  VastaaPoista
 4. Kaikki peitot ovat upeita, niin kauniita! On niissä ollut melkoinen työ! Ihanaa loppuviikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 5. Hienosti huomioitu näyttely. Kiva nähdä sama työ eri sävyin.

  VastaaPoista