keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Lämmikkeet

Huono verenkierto käsissä ja nivelrikot välillä vaativat sisälläkin lämmikettä.  Sukista jäi lankoja, joten kudoin oikein kunnon lämmittimet. Kynsikkäät, kämmekkäät vai mitä nämä ovat nimeltään. Joka maakunnassa taitaa oma nimitys.

Yhtenä sadepäivänä ompelin vähän rustiikkihengessä kolme mökkikirjaa pellavasta.

Ompelukset jäävät aina vaan vähemmälle ja vähemmälle. Ehkä tauko tekisi hyvää ja ihan muihin asioihin keskittyminen. Käsityöyhdistyksemme puotikin jouduttiin lopettamaan, joten sinnekään ei enää ommella tai kudota. 

6 kommenttia:

 1. Kauniit kynsikkäät,kämmekkäät tai mitkä ovatkin.Mökkikirjat myös kivat.Harmi et puoti jouduttiin lopettamaan.Nyt vaan miettimään uusia kommervenkkejä.

  VastaaPoista
 2. Kämmekkäät ovat. Kynsikkäissä on sormille jokaiselle pätkä tehtynä eli kuin hanska ilman sormenkärkiä. Ranteenlämmittimet taas jäävät alle peukun. Ei riipu maakunnasta vaan neuleesta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kardemumma selvityksestä. Nyt tämä mysteeri selvisi.

  VastaaPoista
 4. Kivat nuo kämmekkäät. Minunkin on koko talven pitänyt muka tehdä itselleni semmoset,mutta kohta on talvi ohi,eikä minulla vieläkään noita ole:) Tosi kauniit mökkikirjat.

  VastaaPoista
 5. Kämmekkäät ovat tarpeelliset ainakin tällaiselle vilukissalle kuin minä. Kauniit.

  VastaaPoista
 6. Kivat kynsikkäät niin kuin meillä sanotaan. No sinä nyt teet kyllä niin monipuolisesti kaikkea ihanaa, että älä nyt ainakaan bloggailusta pidä taukoa.

  VastaaPoista