tiistai 15. tammikuuta 2019

Pelargonit vie mukanaan

Pelargonit ovat niin kiehtovia. Niillä on historiaa, ne ovat kauniita, ne ovat helppoja kasvattaa, eli ne ovat ihania.

Kevät alkoi meillä aikaisempaa aikaisemmin. Talvisäilöstä otin kukat jo lämpöiseen lamppujen alle. Ilman lisävaloa ei hommaan kannata ryhtyä ennen maalis-huhtikuuta.


Ida-mummut ovat kiitollisia. Ikivanha kanta jaksaa vuodesta toiseen sitkeästi ja mahtavalla kukinnalla palkiten.

Viime syksyn pistokkaat ovat riehaantuneet kukkimaan. Ovat talvehtineet tyytyväisenä lamppujen alla sisällä lämmössä.

Alla ne jotka eivät oikein talvehtimisesta viileässä pimeähkössä tilassa tykänneet. Nostin ne lamppujen alle lämpöön ehkä vähän liiankin aikaisin. Toivotaan, että selviävät.


Pelargoniryhmässä facebookissa monet kirjoittavat kokemuksistaan siemenlisäyksistä. Innostuin kokeilemaan. Nti PELEKUU auttoi alkuun antamalla kokeiluun mitä mielenkiintoisimpia siemeniä. Ihania uusia minulle. 

Kylvin siemenet vermikuliittiin rasioihin ja rasiat lämpömatolle lampun alle itämään. Pitäkää peukkuja! En ole ennen tätä menetelmää tehnyt, mutta kovasti pelargoni-ihmiset sitä kiittävät.


Vanha multapurkki-idätys ONNISTUI! Kaksi viikkoa kesti, mutta tänä aamuna pienen pieni pelargoni ilmestyi!

Todella mielenkiintoista nähdä, miten tämä projekti etenee. Täytyy myöntään, että olen täysin näiden kukkien lumoissa ja uusiakin siemeniä on odotettavissa!

Jos kiinnostuit lisää tietoja saa mm. Suomen pelargoniayhdistyksen sivuilta https://pelargoniyhdistys.wordpress.com/ sekä jos olet facebookissa, siellä on pelargoniryhmä sekä osto- ja myyntiryhmä pistokkaille. Kannattaa tutustua.





7 kommenttia:

  1. Olet todella viherpeukalo. Minulla on tapana "tappaa" jopa jokin viherkasvi joka talvi. Pidän pelargonioista paljon, koska ne jaksavat kukkia koko kesän, mutta joudun ostamaan ne taimitarhalta alkukesällä. Ihana pieni itu nousee mullasta.

    VastaaPoista
  2. Voi ystävä hyvä! Tiedän sinut taitavaksi viherpeukaloksi ja pelargonipeukalo on lähes kadehdittava, sinulla jos kenelläkään pelakuut ja kaikki muutkin kasvatettavat saavat parhaan mahdollisen hoidon! Olen taimettanut paljon pelakuita siemenestä ja voin kyllä sanoa, että helpompaa se on kuin tomaatin taimetus...no tai ainakin yhtä helppoa!

    Ihanat pelakuukasvustot sinulla ja tuo ihana Ida-mummu 💕

    VastaaPoista
  3. Tuo se on taitolaji jota en uskalla edes yrittää. Meillä pikkukissa syö kaikki kasvit ja mitä ei syö, pudottaa ylösalaisin lattialle. Onneksi kesä on tulossa ja saan kukat turvaan pihalle =)

    VastaaPoista
  4. Oikia viherpeukalo,!!
    ostan pelakuut pistokkaina!
    tutustunkin tuohon pistokkaiden myyntiin,kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoinen harrastus! Plantagenissa oli jo myynnissä Pelargonioita, mietin mahtaisivatko kestää talvella huoneenlämmössä...

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoista <3 Jään mielenkiinnolla odottamaan lopputuloksia. Olisihan se kiva talvehdittaa pelargoneja, mutta kun ei ole paikkaa. Toki mulla on kolme pelargoniaa kellarissa viettämässä talvea, mutta ei enempää. Saa nähdä, ovatko ne selvinneet. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  7. Onpa mielenkiintoista! Pelargoniat ovat niin kauniita.

    VastaaPoista