tiistai 1. tammikuuta 2013

70 vuotta sitten

 
Molemmat kortit toivottavat Onnellista Uutta Vuotta. Ne on lähetetty kenttäpostina vuonna 1943, toinen äidilleni kotiin ja toinen etulinjaan enolleni.
 
Vanhoissa korteissa toivoteltiin usein onnellista uutta vuotta ja kun monet korteista tuli sodasta, tuo onnellisuuden toivotus tuntuikin tarpeelliselta.
 
Vanhoja kortteja en varsinaisesti kerää, mutta oman perheen jäsenien lähettäminä heräävät korttien historia aivan erilailla eloon.

8 kommenttia:

 1. Hellyttäviä kortteja, ja kun liittyvät sukusi historiaan ja vaikeaan aikaan, saavat varmasti vielä voimakkaamman merkityksen. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Muistoja herättäviä kortteja, tuon ajan korteissa kuvastuu se toivo mikä ihmisissä eli. Kaikki työn kuvaukset jota kotirintamilla tehtiin ne kuvattiin korteissa.Onni oli pulla kädessä,joka oli sekin ihan kortin kuvaan sopivaa.

  VastaaPoista
 3. Hienoja viestejä vuosien takaa, onneksi ennen aikaan kortit pantiin talteen!
  Kiitos menneestä vuodesta - paljon uusia, iloisia, juttuja tälle vuodelle!

  VastaaPoista
 4. Minullakin on tallessa yksi joulukortti -50 luvulta. Olen saanut sen kummilta kun olen ollut muutaman vuoden ikäinen. Se on tätänykyä jonkun käsityökirjan välissä, merkkinä jostain käsityömallista.

  VastaaPoista
 5. Hienoja ja hyvin säilyneitä kortteja! Minä sain veljen perheeltä, omalle äidille ja muille äidin lapsuuden perheeseen läheteltyjä kortteja osa on 60-luvulta, voi mitä aarteita :> !

  VastaaPoista
 6. Sinulla aarteita tuntuu riittävän. Nämäkin aivan ihastuttavia muistoja menneistä vuosista ja tavoista.

  VastaaPoista
 7. Epäilisin olevan Martta Wendelinin kuvittamia kortteja. Säilyttämisen arvoisia. Onnea kun omistat niitä :)

  VastaaPoista