lauantai 11. kesäkuuta 2016

Lasi- ja keräilytapahtuma

Riihimäen lasimuseolla järjestettiin jälleen lasitapahtuma, missä keräilijät ja myyjät kohtaavat. Paikalle olikin kertynyt myyjiä noin sata ja ostajia aivan ruuhkaksi asti.

Ja tietysti minä poloinen unohdin kameran kotiin. Muutama kuva otettu huonolla kännykkakameralla ja niistäsin osa jäi siirtymättä tietokoneelle, joten varsin epäonnista kuvaamista.

Keräilijöiden unelmia eri väreissä, vanhaa ja uutta designlasia. Näin riihimäellä lasitehtaan mukana kasvaneena monet esineet ovat tuttuja jo lapsuudesta. Niitä oli lähes jokaisessa kodissa ja niitä annettiin lahjaksi merkkipäivinä. Lasin henkilökunta sai ostaa alennuksin myös käyttölasia ja sitä mahdollisuutta hyödynnettiin.

Keltaista Ultima Thulea en ole ennen nähnyt, mutta tässä pöydässä oli upeita esineitä paljon.

Riihimäen lasin tavaramerkiksikin voisi sanoa näitä upeaa upeimpia Aimo Okkolin kristallimaljoja. Lumpeenkukka nimeltään. Hinta näkyi olevan 3400e. Niin kaunis esine ja tuo keltainen tässäkin on minulle uusi väri. 

Harmittamaan jäi, kun kuvat epäonnistuivat, mutta kyllä oli kiva reissu lasin maailmaan.Vireisen Metsästysmuseon pihalla on ite-taiteilijoiden näyttely. Upeita eläinhahmoja veistetty puusta ja muitakin materiaaleja on käytetty. Kuvat niistäkin joutuivat jonnekin matkalla kamerasta tietokoneelle!