torstai 11. lokakuuta 2012

Fancy Paper Flowers

Kirja Fancy Paper Flowers on miellyttävä opaskirja paperikukkien tekoon. Sieltä poimin lempikukkieni ohjeet. Paperina käytin kreppipaperia ja kukkateippiä. Ikävää se, ettei nyky-kreppipaperi ole ollenkaan entisen veroista! Eipä kestä juurikaan venyttämistä, tai muutakaan ronskimpaa käsittelyä.Ensin hajuherne. Olen tykännyt kovin niistä aivan nuoresta pitäen. Kasvattanutkin olen eri värejä ja aina vaan kukka kiehtoo. Tuoksuallergisena en vaan pysty sisällä pitämään näin kovin tuoksuvaa.

 
Ensi rakkauskin antoi synttäreinä aina hajuherneitä!
 
 
 
Valitsin nämä värit kukkiini siitä syystä, että minusta hajuherneen se oikea, aito väri on tuo vaaleanpunainen. Tummempi edustakoon lempiväriäni kirkkaan punaista.
 
 
Toisena lempparina tein unikoita. Niitä kylvän joka vuosi puutarhaani eri värisinä.
 
 
Unikoistani keräsin siemenja kylvin toisen sukupolven nähdäkseni miten värit periytyvät. Jokaiseen väriin tein tarkat tiedot emokasvista ja seurasin niiden kukintaa. Niinhän siinä kävi, että  esim. musta pioniunikko periytti aivan tavallista punaista tai jopa valkoista unikkoa. Kerrannaisuus kukissa ei välttämättä periytynyt ollenkaan tai sitten joillain se periytyi. Mielenkiintoista.
 
 
 
Mielestäni oikea unikon väri on punainen tai oranssi. Unkarissa asuessani unikkopellot olivat hehkuvan punaisia ja niin upeita. Käyttivät paljon unikon siemeniä ruokaleivissä.
 
 
Kirjassa on paljon ruusunteko-ohjeita, mutta jääkööt tuleviin askarteluihin.