keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Neljän koon harrastukset

KKKK on neljä koota, jotka liittyvät kaikki tärkeisiin harrastuksiini. Eli

Ensimmäinen K =  käsityöt



Kuvista puuttuvat kangaspuilla tehdyt ja paljon muita.


Toinen K = koirat

Kennelnimeni on vielä voimassa, vaikka kilpailut ja metsästyskokeet ovat taaksejääneet. Liki 20v kolusin koiranäyttelyitä ulkomaita myöten. Nyt koira-Karkki on ilonani.

Edessä pienenä vielä Paksi, Englannista ostamani uros.

Oikealla Slovakiasta hakemani Pilvi ( eli Deova Dcera z  Milhostovskych poli)  Karkeakarvainen slovakianseisoja. Oli ainoa pohjoismaissa aikanaan. Kuvassa Karkin kanssa.


Kolmas K = kasvit

Kasvit ovat aina kiinnostaneet minua. Jo ennen kouluikää olin kerännyt kasveja kasvistooni mummulan vintille. Koulussahan sitten jouduimme keräämään tietyn määrän joka vuosi ja opettelemaan nimet. Mikä oli loistava "pakko" oppia tuntemaan kasvit.

Puutarhaani olen kerännyt minulle tärkeitä ja mekityksellisiä kasveja. On mummulan pioni, Budapestin vaahterat ja pähkinä, Oslon Kastanjat. Äitini 50-luvulla Hollannista tilaamia, muistoja elämän varrelta.


Neljäs K = kirjat, keräily

Pyrin lukemaan niin paljon kirjoja kuin vaan ehdin. Nykyään, täytyy myöntää, on jäänyt vähemmälle. Varsinkin viime vuosisadan alkupuolella suomalaisten kirjoittamia olen kerännytkin talteen. Kirjoja on kertynyt aivan liikaa, mutta kun ei millään voi heittää poiskaan.

Nukkekokoelmani sisältää lähinnä vihtiläisen Dollytex-tehtaan ja seuraajiensa nukkeja. Myös omat nukkeni 50-luvulta sekä tietysti itsetekemiäni. Nukkeja lienee lähes 200 kpl.
Apu-lehden paperinuket keräsin kaikki. Kuvassa niistä ensimmäinen julkaistiin 1968 Kristiina Hautala.

Lisäksi minulla on vanhojen uusintoja sekä muitakin iso salkullinen. En ole laskenut kuinka monta niitä on, mutta monta on.

Hauskasti kaikki harrastukseni ovat k-alkuisia. Lieneekö kohtalolla jotain tekemistä tuon kanssa, kun ensimmäinen oma puhelimeni numerokin oli 248248.