sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Piskuinen näyttely

Hieman muutakin on tapahtunut kuin pehmoeläimiä.


Pienen kansalaisopistomme kudontapiiri esitteli töitään näyttelyn muodossa. Kuntamme ylläpitää kirjaston yhteydessä näyttelytilaa, missä kuukausittain vaihtuu näyttelyt. On aivan upeaa, että siellä voi esiintyä niin harrastajat kuin ammattitaiteilijatkin ja kunnan kulttuuritoimen piikkiin.


Tietysti minä unohdin kameran kotiin, mutta onneksi kännykällä sain jotain kuvattua. Tuo ylin on verho. Todella hienosti toteutettuna. Epäselväksi jäi, onko se tehty todella kangaspuissa vai kuinka. 

 Tämä matto on niin väreiltään latistunut, ettei alkuperäisestä ole muuta kuin sidos jäljellä. Tuon kuvan otin, koska muistan lapsuudestani meillä olleen tuollaiset matot. Väri alkuperäisessä aivan upea kirkas sininen sävyineen.

Kaksi aivan upeaa ryijyä on tehnyt ja suunnitellut henkilö, jonka nimi putosi mielestäni. Suuret anteeksipyynnöt hänelle. Värien käyttö näissä kahdessa on taitavaa ja työt toteutettu modernisti. Todella kauniit työt.

PS. Jälkikirjoituksena: tuo tulppaaniryijy ei ole ryijyn tekijän suunnittelema, vaikka näyttelyssä niin kerrottiin. Ryijy on Vuorelma Oy:n myymänä ja Jukka Vesterisen suunnittelema. Valitan kovasti virhettäni, mutta luotin näyttelyjärjestäjän tietoon.