perjantai 5. helmikuuta 2021

Nukkeilua

 Pitkästä pitkästä aikaa tartuin siveltimiin ja nuken tekopuuhiin. Onnistuin saamaan paperimassavalut vanhojen nukkien päämuoteista. Ja siitä innostus taas lähti. Maalasin akryyliväreillä.


Oli hankala maalata näin pieniä kasvoja, nuket ovat n. 20cm pitkiä. Oikean puoleinen, punapukuinen on kopiovalu Martta nukesta Pikku-Sisko ja sinipukuinen kopiovalu Minerva-nukesta. Yritin jäljitellä vanhaa tyyliä, mutta en ole tyytyväinen tulokseen.

Yhteiskuvassa jo aiemmin tekemäni nuket ja onpa joukkoon mahtunut Tukholman vanhasta kaupungista joskus 80-luvun alussa ostamani ranskalainen uusvanha. 

Tämän nk. Olga-nuken tein  ensimmäisellä nukkekurssillani 1985. Olga-nuket tulivat Alankomaista ja suosio oli todella suuri ja kursseja järjestettiin. Massasta tekeminen oli uutta silloin. Pää muovailtiin Das-massasta ja sekin oli uutta.

Uhkea daami on myös tuon vuoden tekemisiäni. Kauniissa kultailtapuvussa. Kankaan sain työkaveriltani, joka toi sen Syyriasta. Tuo ihana tukka tuo mieleeni ne lapsuusajan leikit, kun Tarjan kanssa kaivettiin ruohomättäitä, juuret pestiin hyvin ja niin saimme pitkätukkaisen nuken jolle kampauksia tehtiin.