maanantai 22. heinäkuuta 2013

Uusi projekti alkamassa

Aikaisemmin jo postasin kuvia kirpputorilta löytämistäni pöytäliinoista, joiden kirjaileminen oli jäänyt aikoinaan kesken. Todellinen löytö ja hintaan 3e kappaleelta. Uskomattoman kauniita vanhoja käsitöitä.


Tämän liinan otin nyt projektiksi. Arvioimme liinan tuolta 1910-1930-luvulta materiaalista ja kuvion tyylistä päätellen. Liina on melko isokin 120x130cm.

Kävin ostamassa lankoja ja aivan ihmeenä pidän, että monipuolisesta käsityöliikkeestä löytyi aivan prikulleen samat värit kuin vuosikymmeniä sitten on käytetty. Loput väreistä sommittelin itse.

 
Liinaan on piirretty kauniita liljaa muistuttavia kukkia sekä isoja vihreitä lehtiä. Lankojen valinnassa yritin saada hyvin voimakkaita näyttäviä värejä ja valitsin räikeät lilan sävyt kukkiin. Toivotaan, että osuin oikeaan, vaikka hieman mietityttää.

 
Seuraavaksi suuntasin kirjastoon tutkimaan, kuinka tuon ajan kirjontatyöt on tehty ja väritetty, minkälaisin pistoin tehty jne. Paljon sain ideoita ja ohjeistustakin. Onneksi meidän kunnassa on loistava kirjasto käsityöntekijällekin.