keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Kalevala-peitot näytteillä




Kalevala Cal -projekti ylitti kaikki odotukseni loistavasti suunniteltuna ja erinomaisin ohjein. Suunnittelijat olivat saaneet tosi hyvän kokonaisuuden Kalevalan runojen hengessä.  Ei ihme, että projekti palkittiin ja kiitosta sataa monelta taholta.
Lisäksi suuri kansainvälinenkin huomio on aivan huikeaa. Alla näyttelystä kuvaamani kartta, mihin on merkitty paikat missä peittoa on virkattu.
Mahtavaa mainosta niin Kalevalalle kuin myös Suomen 100-vuotissynttäreillekin.

Lopen KIKE Kierrätysmyymälän Minna Auvinen tiimeineen  keräsi peittoja meidän kotialueiltamme pienimuotoiseen näyttelyyn. Todella kivaa, että peittoja tuli esille meiltäkin ja monta. Tiedän, että muutamia on vielä teon allakin.

Yllä oleva väritys on projektissa mainittu nimellä "Talvi". Lankapaketinhan sai ostaa Menitan lankakaupasta Helsingistä valmiina muutamana värivaihtoehtona.
 Monen eri värisiä peittoja on syntynyt. Sinivalkoisuus tietysti kuvastaa parhaiten Suomen synttäreitä ja ehkä se olikin se suosituin yhdistelmä.

Luonnonvalkoinen on myös kaunis.

Oma peittoni tuli tehtyä niistä langoista mitä kotoa löysin. Toisaalta väritys mielestänit tuo hyvin Kalevalan alkuperäishengen esille karuudessaan. 


Paikallinen Lopen Lehti julkaisi 7.3.18 ilmestyneessä lehdessä juttua näyttelystä ja kiva tieto on, että projektin äiti Sari Åström vierailee näyttelyssä.