maanantai 16. heinäkuuta 2018

Hulluna pelargoneihin osa 2

Pelargoniahulluus on niin vauhdissa, että jo 70 kappaletta asuu meillä. Lajeja ei ole niin montaa, laskin vain kasvit. Aarteista ja harvinaisuuksista otan aina varakappaleet.

Kuistilla olen tänä vuonna kasvatellut, kun aikaisemmin käytin vain kasvihuonetta. Toki kasvihuone on nytkin käytössä, mutta tuo kuistikokeiluni saattaakin jäädä vaihtoehdoksi.


Yritän keskittyä vanhoihin suomalaisiin jo historiansakin takia, mutta vähän aina tulee muitakin joukkoon. Milloin mistäkin syystä.

Muutama vanha laji on saanut nimensä omistajansa mukaan.

Hillevi
Vanha löytölaji, minkä pelargoni-grand-old-man Jouko Pukki löysi Teijolta.

Emma från Bengtsbo (Ruotsista, Alvestan läheltä)
Tosi erikoinen kukka. Kasvaa varsia ja lehdet reunoilta käpristyvät. Mutta tuo kukka on todella kaunis hento vaalenapunainen tulppaani. Yksi lempi kukkni.

Kaisa (Kallio)
Presidentin rouvan lempikukka ja yksi halutuimmista.

Kyllikki
Luumäeltä  Heikkilän talosta vanha laji-

Pirkko
Vanha laji Pirkko -nimiselta Nummen kylältä

Ida-mummun pelakuu
on ehdoton aarteeni. Historia on onneksi tiedossamme ja se vie aina 1930-luvun loppuun.


Askola
Vanha löytölaji Itä-Uudeltamaalta. Aloittelee tässä kukintaa.

Nimismies
Tuotu Suomeen Vepsästä ja Ruotsissakin on ollut Nevesta -niminen . Ovat ehkä samaa sukujuurta, mutta Vepsästä tuotu kasvi annettu Jouko Pukille ja hänen puutarhaltaan tätä kanta lienee kotoisin. 

Tuulensuu
Lähtöisin Tuulensuun talosta Nummelta

Monet ihanat vanhat aloittelee kukintaansa, joten esittelin tässä vain muutaman. Olen opetellut mikä multa on hyvää ja mikä lannoite on hyvää ja luulen, että tästä pääsen taas alkuun tämän keräilyni kanssa.