tiistai 26. kesäkuuta 2018

Vanha virkkausprojekti

Sadepäivänä siivoilin kaappeja ja käsiini osui vanha muovikassi. Se nyssäkkä on kulkenut kaapista kaappiin. Kerran hain jo roskista pois, kun katuminen iski.

1960-luvulla oli suuri muoti virkata sängynpeittoja. Olin aloittanut ja kesken jäänyt. Eikä voi puhua peitostakaan, ehkä puolet yhden hengen sängylle mahtuisi. Malli on vanha tuttu Mary Oljen ja reikäinen malli mahdollisimman huono peitoksi.

Iski inspiraatio valmistaa "peitto" valmiiksi. Muutaman päivä meni. kun kipeällä kädellä virkkasin puuttuvat osat valmiiksi ja yhdistin ne paikkoihinsa.
Valmiina roikkuu narulla kuivumassa pesun jäljiltä. Vielä pingoitus ja valmis on! Oli jo aikakin kun tässä työssä on liki 50 vuotta mennyt!

Samasta kaapista löytyi myös äitini peruja peiton alku sekä pyyheliinan päät talteen otettuina.

Tämäkin malli on Mary Oljen ja myös käytetty pellavaliinan reunapitsinä. Sellaisen olen tehnyt myös. Ehkä teen valmiiksi tämänkin, mutta nyt tämä inspiraatio lopahti.


Alla olevat palat sain tuttavalta. Lienevät hänen äitinsä aikanaan virkkaamia. Paloja on sen verran monta, että niistä saisi kaksi sohvatyynyä. Ne teenkin sitten kun se into tulee.


Päätin säilyttää nämä kaikki vanhat käsityöt. On niin sääli löytää kirpparilta valtavan työn vaatineita käsitöitä muutamalla eurolla.