tiistai 22. syyskuuta 2020

Hirvityssukat, kaktuksia, vaivoja

 Kävin pitkästä aikaa Korialla Novitan myymälässä. Löysin aivan ihanan räikeävärisen langan, Novita Polaris. Lanka inspiroi kutomaan sukat. Kovasti mietin, miten 100 gr riittää normaalisukkiin. Ei riitä. Ihmettelen, miksi Novita lopetti suosittua suositumman 7-veikan 150 gr kerän ja tilalle tehtiin uusi 100 gr kerä. En tiedä, onko kyse taitavasta markkinoinnista vai mistä, mutta hintaa ainakin tulee reilusti enemmän sukille nykykerillä. 


Hirvityssukat näistä tuli. Ensinnäkään lanka ei siis riittänyt, jatkoin sinisellä. Kärkikavennukset teen myös sinisellä. Raidat menee aivan miten sattuu joko klönttiin tai raitaan. En tykkää. Tässäkin taas hyvä esimerkki, että tosi kiva ja kaunis lanka, ei aina työstettynä olekaan mikään.


Kaktukset viettivät koko kesän kasvihuoneessa. Siitä ne pitivät kovin ja kasvoivat aivan silmissä. Kivaa seuraa aina ikävämpää eli talvenvietto sisällä vähällä valolla. 


Pelargonivauvoilla hieman paremmat oltavat, kun saavat ikkunasta lisää valoa. Vauvat talvehtivat ja voimistuvat sisällä, kun taas isot pelargonit ovat viileässä ja vähässä valossa.


Karkilla on ruoka-aineallergia moniin lihatuotteisiin ja välillä se ryöpsähtää pintaan. Pirullinen vaiva, mikä tekee rakkuloita anturoiden väliin ja vertavaluvia haavoja. Usein joudutaan turvautumaan antibiootteihin, mutta tällä kertaa saatiin suurta apua hunajasalvasta. 

 Ilme kertoo kaiken!