tiistai 22. syyskuuta 2020

Hirvityssukat, kaktuksia, vaivoja

 Kävin pitkästä aikaa Korialla Novitan myymälässä. Löysin aivan ihanan räikeävärisen langan, Novita Polaris. Lanka inspiroi kutomaan sukat. Kovasti mietin, miten 100 gr riittää normaalisukkiin. Ei riitä. Ihmettelen, miksi Novita lopetti suosittua suositumman 7-veikan 150 gr kerän ja tilalle tehtiin uusi 100 gr kerä. En tiedä, onko kyse taitavasta markkinoinnista vai mistä, mutta hintaa ainakin tulee reilusti enemmän sukille nykykerillä. 


Hirvityssukat näistä tuli. Ensinnäkään lanka ei siis riittänyt, jatkoin sinisellä. Kärkikavennukset teen myös sinisellä. Raidat menee aivan miten sattuu joko klönttiin tai raitaan. En tykkää. Tässäkin taas hyvä esimerkki, että tosi kiva ja kaunis lanka, ei aina työstettynä olekaan mikään.


Kaktukset viettivät koko kesän kasvihuoneessa. Siitä ne pitivät kovin ja kasvoivat aivan silmissä. Kivaa seuraa aina ikävämpää eli talvenvietto sisällä vähällä valolla. 


Pelargonivauvoilla hieman paremmat oltavat, kun saavat ikkunasta lisää valoa. Vauvat talvehtivat ja voimistuvat sisällä, kun taas isot pelargonit ovat viileässä ja vähässä valossa.


Karkilla on ruoka-aineallergia moniin lihatuotteisiin ja välillä se ryöpsähtää pintaan. Pirullinen vaiva, mikä tekee rakkuloita anturoiden väliin ja vertavaluvia haavoja. Usein joudutaan turvautumaan antibiootteihin, mutta tällä kertaa saatiin suurta apua hunajasalvasta. 

 Ilme kertoo kaiken!









15 kommenttia:

  1. Tuohon kirjavaan lankaan en ole ehtinyt tutustua. Joo,tosi kurjaa,kun ei ole seiskaveikkaa 150g kerissä enää. Juonekkasti ovat tehneet 100g keriä,joutu pakosta ostamaan kaksi kerää! Kivoja kaktuksia sulla. Ja pelargonioitahan sulla ON. Meidänkin koiruusella aina aukesi tassun pohjat. Mikään ei oikein auttanut. Niin mä keksin laittaa niihin omaa vahvaa kortisonia,joka on mulla psoriasikseen. Koiralle vaan tumput tassuihin,ettei saa nuoltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikään ei auta meilläkään. Kun suostu pissaamaan jos sukat jalassa, on se yhtä sukkien kanssa pläträämistä. Sai viimeksi kortisoonisuihketta ja se kirveli niin hirveesti että jioksi karkuun kun.näki pullon. Ainoa helpotus on ollut antibiootit.

      Poista
  2. Silloin kun minä neuloin huomasin saman ilmiön kirjavissa lankoissa, mutta nyt en ole kutonut mitään kahdeksaan vuoteen, mutta Novitan muutos kyllä vaikuttaa rahastukselta. Voi Karkki parkaa, ei kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ollut kovin ihastunut näihin kirjaviin, mutta tässä langassa värit houkutteli. Todellakin rahastusta.

      Poista
  3. Moni on kanssasi samaa mieltä Novitan 150 gramman keristä. Niistä sai sukkaparin, satasesta ei. Voi Karkki ressukkaa. Toivottavasti tassut eivät ole kovin kivuliaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karkki saa kipulääkettä. Ilman ditä ei pärjäisi. Kyllä on työlästä mutta mitäpä sitä ei tekisi rakkaan koiransa hyväksi

      Poista
  4. Ikävä juttu, ettei enää saa 150 gramman keriä. Minä olen neulonut kesällä puuvillalangasta sukkia siten, että aloitan toisen sukan kerän ulkopuolelta ja toisen sisäpuolelta. Neuleen aloitin kärjestä ja näin voin käyttää lankakerän tasan.

    VastaaPoista
  5. Tuo puuvillasukkaidea kyllä kiinnostaa. En kylläkään osaa kärjestä tehdä. Hyvä ei jää turjia jämiä.

    VastaaPoista
  6. Syksy tekee tuloaan, rakkaille kasveille pitää löytää suojapaikat. Minäkin tykkään noista pätkävärjätyistä langoista, sopivat muuhunkin kuin sukkiin. Toivottavasti Karkille auttaa uusi kuuri, tavallisenkin hunajan hyvästä vaikutuksesta olen lukenut. Terveisin Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman alkanut kiinnostaa color pooling -tekniikka näillä värjätyillä langoilla. Ehkä vielä kokeilen. Karkki kävi lääkärissä ja varpaanvälitulehdus kaikissa tassuissa. En ole ennen kuullutkaan moisesta, mutta on kuulemma tyypillinen mäyräkoirien juttu syksyisin.

      Poista
  7. Meidän koiruuskin oli allerginen, tuli ihottumaa ja tassu- ja korvahiivaa.
    Eläinlääkärin vinkistä vaihdettiin puhtaaseen lihaan, kiertävästä koiranruoka-autosta ostettuun. Niistäkin vain hirvi ja poro sopivat.
    Lääkäri sanoi, että tuotantoeläinten liha on mitä on, kun eläimet saavat paljon antibiootteja ja nekin syövät teollista ruokaa.
    Jos nyt ottaisin koiran, en antaisi sille mitään teollista ruokaa. Hirveä, peuraa ym kylläkin, syövät luonnosta sitä, mikä on eläimille tarkoitettu.
    IP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teolliset ruoat on meilläkin jätetty pois jo pari vuotta sitten, kun tämä allergia puhkesi. Ja ruokansa superallergisten kuivamuona ja vihanneksia ym. Kiitos vinkistä.

      Poista
  8. Hyvä kun panit kuvan sukista, en osta tuota lankaa =) Turhan usein vaihtavat Novitalla värejäkin lankoihin. Olisin tarvinnut kirkkaanvihreää 7-veikkaa, vaan eihän semmoista ole enää kaupoissa, jouduin tyytymään tummanvihreään.
    Voi Karkki ressukkaa. Meillä oli kerran kissalla kala-allergia. Jos vähänkin sai niin heti alkoi päälaeniho mätimään.

    VastaaPoista
  9. Tuota kirkaanvihreää etsin minäkin ja onneksi löysin Muumilangoista ja alennettuna. Muutenhan nuo Muumit on huippukalliita. Tuo värien lopetus lyhyelläkin ajalla on kyllä tosi kurjaa, enkä oikein tajua miksi näin. Karkki sai avun naapurikylän huippueläinlääkäriltä. Lue tuolta ylempää.

    VastaaPoista
  10. Monet pätkävärjätyt ovat kauniita kerällä mutta ihan outoja kudottuna. Ei nämä minusta hirvitykset ole.
    Mahdotonta miten paljon sinulla on kaktuksia :)

    VastaaPoista