sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Puutarhapäivä ja Siivouspäivä

Meidänkin kylällä oli hulinaa, kun vietettiin puutarhapäivää. Martat olivat keränneet taimitorin.

 
Paljon oli erilaisia ja hinnat vain euron kappale. Kovin suosituiksi nämä taimitorit ovatkin tulleet.
 
 
Kahviakin oli tarjolla.
 
En enää aikoihin ole löytänyt kasveja, joita minulla joko ei ole tai muuten eivät sovi meille, mutta nyt tuli eteen sellainen. KOMPASSIKUKKA. Googlasin tietoja ja kuvankin. Tosi mielenkiintoinen jättiläinen.
 
Matka jatkui eläinsuojeluyhdistyksen taimitorille. Tarjontaa oli vähemmän.
 
 
Löysin täältä uuden tuttavuuden: Täplikin. Tosin huonekasvin, mutta uusi kuin uusi. Muutama Sembrakin tarttui mukaan. Sekä Kullero/Kurjenpolvi, mistä myyjä eikä ostaja oikein päässyt yhteisymmärrykseen.
 
Seuraava kohde oli vuorossa. Muutama kasvi oli kyläyhdistyksen piikkiin myytävänä. Jälleen löytyi uusi tuttavuus: KOREAKÄRSÄMÖ. Valkokukkainen nätti perenna. Lisäksi täällä oli taimikasseja, 5e. Monta lajia, kuten kovasti kaipaamani Kullero. Myyjä vielä kutsui kotiinsa katsomaan muitakin kukkiaan.
 
Siivouspäivän kirppareita oli monta ja muutamille kurkkasin. Mitään kummallisempaa en löytänyt. Mutta epävirallisella jäteasemalla oli muutamia jätesäkkejä tavaraa täynnä. Roskikset on aina ollut kiinnostavia, niin nytkin. Löysin Sinuhe-kirjan, Orkidean kasvattajan käsikirjan, soivan Barbi-nuken, vanhan pyöreän kanavatyötaulun, postimerkkikansion jne. Siis ei ollenkaan hullumpi löytö!