maanantai 28. tammikuuta 2013

Kirpparilöytöjä jälleen

Kävin tuttavan suosituksesta vanhojen tavaroiden/antiikin kaupassa. Kylläpä olikin kaikkia kivoja vanhoja käsitöitä tarjolla. Monet kylläkin tahraisia tai muuten kelpaamattomia. Myyjä kertoi, että käsityöihmiset olivat vieneet jo parhaat päältä.

 
Ostin muutamia silmääni miellyttäviä. Tässä yllä liina on mainiosti tehty. Kulmat on kurtuttu rypyttäen, ei taitelleen kuten olen itse oppinut. Pitsi on jotain viskoosi/sillan tapaista.
 
 
Tässä pikkuliinassa on kauniisti käsin virkattu pitsi ja se on kiinnitetty hienosti käsin.
 
 
Taidokas valkokirjontatyö, epäsymmetrinen. Lienee melkoisen vanha pellavakankaasta päätellen.
 
 
Nämä kaitaliinat olivat tosi mieleeni. Tuo ylin kuvassa kirjottu käsin viskoosilangalla (silkki?) ohueen kankaaseen. Alimmaisessa lukee Glad Påsk ja tehty vähän krouvimmalla taidolla, mutta tosi hauska.
 
 
Tämä kirjonta on tehty pula-ajan kankaalle, jotain  hyvin ohutta ja vetelää kangasta. Kaunis työ ja perinteinen. Onkohan tahallaan jätetty esim. kahvinkaatajan reisiosa tekemättä, samoin kaula.
 
Olen niin innostunut näistä kirjotajutuista ja teen itsekin parhaillaan peikkoperheen ohella kirjontaa. Todellista taitoa vaativaa on ja ennenhän se olikin naisen mitta, miten taidokasta osasi tehdä.