tiistai 11. kesäkuuta 2013

Säkkikankaasta Simoksi

Jostain ihmeestä tuli mieleeni entisajan säkit, joissa luki jotain. Ajatus alkoi elää, minkälainen olisi nalle tehdä säkkikankaasta. Sellainen hieman resu, mutta sympaattinen.

Jälleen paikallinen aarreaittamme Saviheinäpuoti oli avuksi ja säkkikangasta löytyi.

 
Nättiä entisajan nallen mallista kaavaa olen etsinyt jo pitkään. Kymmeniä olen ottanut talteen, mutta mieleistä ei vaan löydy. Nykyiset suipponokkaiset, isokorvaiset, pitkäjäseniset ei ole kivoja.
 
 
Säkkikankaan työstämisessä olikin sitten omat juttunsa! Kaava ei saanut olla monimutkainen, koska kangas on kuin pahvia. Lisäksi helposti rispaantuvaa, joten saumat oli vahvistettava. Harvahkona kudoksena sisus ei saa näkyä jne jne.
 
 
Saumanvaroja ei voinut kaventaa rispaantumisvaaran vuoksi. Vahvensin ne ohuella Erikeeper kerroksella, mikä taas teki saumasta kankean.
Vielä oli haittana myös erittäin kova tuoksu kankaassa, mikä tuoksuallergisen nenään kävi melkoisesti.
 
 
Joka tapauksessa syntyi SIMO! Nappisilmäinen Simo.
 
***
 
PS. Jotkut ovat kyselleet kaavaa Simoon. Kaava on ikiaikoja sitten ostettu jonkun toisen kylkiäisenä ja olen muokannut sitä tähän työhön sopivaksi. Eli varsinaista kaavaa ei ole. Simon voi tehdä tavallisella, yksinkertaisella nallen kaavalla, mutta suosittelen hieman tiheämmin kudottua säkkikangasta.