lauantai 26. huhtikuuta 2014

Satavuotiaan pihakuusen uusi elämä

Oravannahkakauppana sain ystävältäni Nettimartalta (http://nettimartan-pihapiiri.blogspot.fi) upeita, ihania lankkuja. Nettimartan pihapiiristä kaadetut 100 vuotiaat ikikuuset sahautettiin n. 30cm leveiksi ja n. 5 cm paksuiksi lankuiksi. Niistä sain sitten kasvivaihdossamme minäkin sopivat lankut suunnitelmaani.Serkultani sain sitten ylijäämää lankkua, mitkä olisivat päätyneet uuniin ja niistä tuli jalat.

Sain Nettimartalta kaksi kuvaa puista ja lankkukasasta. Mahtavia olivat kuuset, mutta kuten Martta kertoo alkoivat olla jo vaarallisia ympäristölle.

Kauan olin haaveillut tekeväni puutarhaan penkkejä vanhan mallin mukaisesti ja nyt nuo lankut antoivat sysäyksen puuhaan. Työ alkoi työkalujen hankkimisella. Ruuvinväännin ja sirkkelisaha olivat hankintalistalla, koska entiset olivat aivan liian leluja tähän työhön. 


Jälki on hieman retroa myös, mutta musta puunsuojamaali peittää sopivasti ja muusta ei tarvitse välittää. Kuvassa aurinko haalistaa mustaa väriä. Ehkä en mitään puuseppätasoa ole, mutta oli kiva kokeilla ja miksen tekisi jatkossakin jotain. Ja OSASIN!


Täytyy sanoa, että ihan ok-juttu tuli, vaikka ruuviostoksilla kauppiasta hieman hymyilytti kuultuaan mitä olen tekemässä! 

Ja nyt sitten kahvit juomaan Japaninsiipipähkinäpuun alla.