tiistai 15. tammikuuta 2019

Pelargonit vie mukanaan

Pelargonit ovat niin kiehtovia. Niillä on historiaa, ne ovat kauniita, ne ovat helppoja kasvattaa, eli ne ovat ihania.

Kevät alkoi meillä aikaisempaa aikaisemmin. Talvisäilöstä otin kukat jo lämpöiseen lamppujen alle. Ilman lisävaloa ei hommaan kannata ryhtyä ennen maalis-huhtikuuta.


Ida-mummut ovat kiitollisia. Ikivanha kanta jaksaa vuodesta toiseen sitkeästi ja mahtavalla kukinnalla palkiten.

Viime syksyn pistokkaat ovat riehaantuneet kukkimaan. Ovat talvehtineet tyytyväisenä lamppujen alla sisällä lämmössä.

Alla ne jotka eivät oikein talvehtimisesta viileässä pimeähkössä tilassa tykänneet. Nostin ne lamppujen alle lämpöön ehkä vähän liiankin aikaisin. Toivotaan, että selviävät.


Pelargoniryhmässä facebookissa monet kirjoittavat kokemuksistaan siemenlisäyksistä. Innostuin kokeilemaan. Nti PELEKUU auttoi alkuun antamalla kokeiluun mitä mielenkiintoisimpia siemeniä. Ihania uusia minulle. 

Kylvin siemenet vermikuliittiin rasioihin ja rasiat lämpömatolle lampun alle itämään. Pitäkää peukkuja! En ole ennen tätä menetelmää tehnyt, mutta kovasti pelargoni-ihmiset sitä kiittävät.


Vanha multapurkki-idätys ONNISTUI! Kaksi viikkoa kesti, mutta tänä aamuna pienen pieni pelargoni ilmestyi!

Todella mielenkiintoista nähdä, miten tämä projekti etenee. Täytyy myöntään, että olen täysin näiden kukkien lumoissa ja uusiakin siemeniä on odotettavissa!

Jos kiinnostuit lisää tietoja saa mm. Suomen pelargoniayhdistyksen sivuilta https://pelargoniyhdistys.wordpress.com/ sekä jos olet facebookissa, siellä on pelargoniryhmä sekä osto- ja myyntiryhmä pistokkaille. Kannattaa tutustua.