keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kukkaketo, Ei Ikinä Enää -peitto

Pitkästä aikaa otin ompelukoneen esille. Olin löytänyt aivan ihanan peittomallin Ulla's Quilt World (blogspot.fi) sivuilta ja ihastuin. Mutta syntyi EI IKINÄ ENÄÄ -peitto.Tässä työssä, kuten kohdallani aina, on aloitettava tekniikan opettelusta ja vasta sitten muuhun. Olin aiemmin saanut Tilkkulehden no. 3/2013 ja muistin, että siinä neuvoivat Tilkkuviilari Tiina ja Töölön Tikkaaja Soile loistavin ohjein kuinka hirsimökkiä tehdään. Niistä ohjeista suuri kiitos, olivat todella tarpeen. Elämäni ensimmäinen hirsimökki-blokki syntyi.


Aplikaatioita puuvillakankailla en myöskään juurikaan ole tehnyt. Ja ....


tein kaiken juuri väärässä järjestyksessä. Eli ensi leikkasin kukat, vapaatikkauksella ompelin heteet, liimasin tukikankaalle, leikkasin irti ja aplikaatio-ompeleella ompelin kiinni. Voi vakuuttaa, ettei mikään ole ollut vaikeampaa! Pyöritin tuota 120x160 senttistä peittoa kukan terälehtien mukaan yksitellen! Jälkeen päin sain opastusta Eija K:lta, kuinka oikeaoppisesti olisi pitänyt tehdä.


Niin optimisti olin aloittaessani, että kun blokkeja kertyi ja kertyi, niin tein toisenkin peiton. Tai luulin, että tekisin. En tee. Tämä sininen jäi vaiheeseen, jonka luultavasti joskus hamassa tulevaisuudessa kaivan esiin ja ihmettelen, kuinka tuollaistakin on tullut aloitettua!


Samasta blogista sain idean Quilts Japan -lehteen ja tilasen sen. Ihania malleja ja perusteelliset ohjeetkin.